Αναβάλλεται για του χρόνου (το 2021) η οργάνωση του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας που ελήφθη πριν από λίγο στην σημερινή συνεδρίασή του. Ο λόγος της οριστικής αναβολής του φετινού Φεστιβάλ είναι η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού και το ρευστό τοπίο που αυτή δημιουργεί, σε συνδυασμό με την αδυναμία της ασφαλούς μεταφοράς και φιλοξενίας των συγκροτημάτων, αλλά και των προληπτικών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στις δημόσιες συναθροίσεις και εκδηλώσεις.

Η πρόθεση του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, όπως εκφράστηκε σήμερα, είναι το Διεθνές Φεστιβαλ Φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί έτσι ώστε να αποζημιωθούν κατά κάποιο τρόπο οι πολυπληθείς φίλοι του -εντός και εκτός Λευκάδας- που λόγω ανωτέρας βίας- θα το στερηθούν εφέτος..

via fortsalefkada.gr

Υ.Γ.

Αφού δεν καταφέραμε τα τελευταία χρόνια από μόνοι μας να αναβαθμίσουμε και να εξελίξουμε το Φεστιβάλ Φολκλόρ όπως του αξίζει θα το κάνουμε τώρα αφού μας το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό θέλουμε να ελπίζουμε τουλάχιστον! Οι υπεύθυνοι να εκμεταλλευτούν θετικά αυτό το καλλιτεχνικό διάλειμμα και μέσα σε αυτό το χρονικό παράθυρο πού δίνεται να ασχοληθούν με το θέμα επί της ουσίας. Βασική προϋπόθεση βέβαια να ανοίξουν οι πόρτες σε γνώστες του αντικειμένου και να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε πρόσωπα και ξεπερασμένες ιδέες. Τα προβλήματα με τον θεσμό είναι γνωστά, προτάσεις υπάρχουν, ας ξεπεραστούν οι γνωστές αγκυλώσεις και η Λευκάδα θα έχει εκ νέου ένα Φεστιβάλ Φολκλόρ  να περηφανευτεί.

Κ.Μ.