Μετά τον καταστροφικό σεισμό η έννοια όλων είναι να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ζημιές, να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος όλος ο νομός Λευκάδας αλλά και να δοθεί μια σημαντική παράταση όσον αφορά την αποπληρωμή των οικονομικών επιβαρύνσεων που περιμένουν τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης όπως και ο Βουλευτής Λευκάδας καθημερινά βρίσκονται σε επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Με θέμα την οικονομική ελάφρυνση συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως όλα δείχνουν θα δοθεί παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου στους Λευκαδίτες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων όσων οι κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμες μετά τον σεισμό. Για τους υπόλοιπους των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές θα υπάρξει μια κατηγοριοποίηση και μια αναπροσαρμογή, όπως μας λένε.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες πράξη τα όσα υπόσχονται διότι με το πέρασμα του χρόνου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει να χάνονται πολλές υποσχέσεις στην μετάφραση.

Όσο για το αίτημα να χαρακτηριστεί όλος ο νομός σεισμόπληκτος θα δοθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σύντομα το πράσινο φως!