Φωτογραφία (ο πρόεδρος του Παλλευκάδιου, Μιχάλης Κατωπόδης, αριστερά και ο πρόεδρος του Τηλυκράτη, Γιώργος Βαγενάς, δεξιά) από το πρώτο τους συναπάντημα. Ήταν 1η Νοέμβρη 2014 όταν η διοίκηση του Παλλευκάδιου βράβευσε αυτή του Τηλυκράτη για την καινούργια προσπάθεια που ξεκίνησε, ευχόμενη “πρόοδο και ευημερία στον αγώνα της”.
Ομάδες της πόλης και οι δύο, μοιράζονται τους ίδιους χώρους στις προπονήσεις και τους αγώνες, κινούνται στα ίδια μονοπάτια, έχουν περίπου τους ίδιους στόχους.
Οι… σκληροπυρηνικοί που βρίσκονται και στις δύο ομάδες απολαμβάνουν την κόντρα και ζουν για την στιγμή που θα καταφέρουν το τελειωτικό “χτύπημα” στον γείτονα.
Δίπλα τους ζουν -ευτυχώς- και πολλοί άλλοι που ονειρεύονται το “μία πόλη, μία ομάδα”. Γι’ αυτούς η λέξη “γείτονας” πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο, αφού περιμένουν την στιγμή που θα βρεθούν όλοι κάτω από την ίδια στέγη.
Το 2015 που οι δύο διοικήσεις θα ταλαντευτούν -και πάλι- για την κοινή πορεία είναι εδώ. Καιρός είναι λοιπόν να περάσουμε από την λέξη “γείτονες” στην φράση “ομάδα-αφεντικό”.