Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Σεπτέμβριου 2023 η συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας κου Χαράλαμπου Καλού και του εκπροσώπου του Λιμενικού ταμείου Δήμου Λευκάδας κου Βασίλη Κατωπόδη με το πρόεδρο της εθελοντικής οργάνωσης «Aegean Rebreath» κο Γιώργο Σαρελάκο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η ομάδα των Κορσικανών όπου ενημερώθηκαν για την διαρκή και επιτυχή συνεργασία του Δήμου Λευκάδας και του Λιμενικού ταμείου τα τελευταία 4 χρόνια σχετικά με τον καθαρισμό των λιμένων Λευκάδας.

Κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης «Aegean Rebreath» ο κος Γιώργος Σαρελάκος αναφέρθηκε στον Δήμο Λευκάδας ως Δήμος παράδειγμα προς μίμηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αγαστή συνεργασία του με την «Agean rebreath» και έλαβε την υπόσχεση από τον τον Καλό και τον κο Κατωπόδη ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με συνεχείς δράσης καθαρισμού όλων των λιμανιών του Δήμου Λευκάδας.

Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017 για να απαντήσει στην επείγουσα ανάγκη για απορρύπανση των βυθών και να προάγει την προστασία της βιοποικιλότητας του Αιγαίου, η οποία αναμφισβήτητα κινδυνεύει λόγω της αλόγιστης εναπόθεσης απορριμμάτων στη θάλασσα. Μια μικρή αρχικά ομάδα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, περιβαλλοντολόγους αλλά και ενεργούς πολίτες με κοινές ανησυχίες για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών, ξεκίνησε δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών. Μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την υποστήριξη πολιτών και φορέων, με αποτέλεσμα η Aegean Rebreath να να διευρύνει ολοένα και περισσότερο το έργο της.