Με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Ο πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης επέλεξε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αφού ανταποκρίθηκε ένας μεγάλος αριθμός μελών στο κάλεσμα για να κάνει έναν απολογισμό δράσεων του Επιμελητηρίου και να ξεχωρίσει, παρουσιάζοντας το σχέδιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας για το υποβρύχιο καταδυτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στη Λευκάδα.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος της Λευκάδας απευθύνοντας έκκληση στις Αρχές του τόπου, στον Περιφερειάρχη, στον βουλευτή και Δήμαρχο Λευκάδας, να πράξουν ό,τι χρειάζεται για να βοηθηθεί ο επαγγελματίας που τόσο δοκιμάζεται με τα δύσκολα μέτρα που επιβάλλει επανειλημμένα η κυβέρνηση. Γνωστός ο κ. Σκιαδαρέσης για την ευθύτητά του όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Λευκάδας. Χωρίς να διστάζει να συγκρουστεί, στην προκειμένη περίπτωση με τον βουλευτή Λευκάδας, του απεύθυνε κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς τους επιχειρηματίες.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος κουράστηκε από την μακροσκελή ομιλία του πρόεδρου για αυτό και το γλέντι δεν κράτησε πολύ τελικά. Καλό είναι λοιπόν πέρα από το να κρίνει κανείς πρόσωπα και καταστάσεις να κάνει την αυτοκριτική του….

Ο βουλευτής Λευκάδας κος Καββαδάς υπερασπίστηκε την κυβέρνηση και παρουσίασε μια άλλη πραγματικότητα όπου ανθεί η οικονομία, οι επαγγελματίες ευημερούν και απολαμβάνουν επαρκή στήριξη από την κυβέρνηση. Θύμισε τα μέτρα στήριξης στην πανδημία, για να λάβει εκ νέου απάντηση από τον κ. Σκιαδαρέση ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει. Ο κ. Καββαδάς μίλησε για τη Λευκάδα των επόμενων ετών όπου θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό, αναβαθμίζοντας τόσο τις υποδομές όσο και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Αναφέρθηκε όμως και στο γεγονός ότι η Λευκάδα έχει ερημώσει και δεν υπάρχει ένα μαγαζί για τον κόσμο να πάει να φάει, γεγονός που υποβαθμίζει τη Λευκάδα στα μάτια των επισκεπτών. Η Λευκάδα δεν μπορεί να κατεβάζει ρολά το χειμώνα όπως έχει συμβεί φέτος τόσο έντονα.

 

Περιφερειάρχης κ. Τρεπεκλής: “Χωρίς συνεργασία δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους…”

Στην εκδήλωση έκανε και την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως Περιφερειάρχης ο κ. Τρεπεκλής, ο οποίος, στο χαιρετισμό του, εστίασε στον πιο βασικό παράγοντα προκειμένου να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, που είναι η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων και πολιτικών δυνάμεων. Χωρίς συνεργασία δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους και διαβεβαίωσε όλους ότι το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνει στη Λευκάδα ανταποκρινόμενος στον βουλευτή Λευκάδας ο οποίος του έθεσε το ζήτημα. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός, και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτή, είπε. Διαβεβαίωσε ότι βλέπει όλα τα νησιά ισότιμα και ότι έχει σχεδιαστεί από προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια και Περιφερειακά Συμβούλια, «εμείς δεν πρόκειται να το τραυματίσουμε και θα το στηρίξουμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.” Ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στήριξη στις εκλογές και είπε ότι η πόρτα του Περιφερειάρχη θα είναι πάντα ανοικτή. “Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί.”

Δήμαρχος Λευκάδας Ξ. Βεργίνης: “Έφυγαν τα ΤΕΙ και ερημώθηκε η Λευκάδα! Πρόταση να επιδοτηθούν τα πάγια έξοδα επιχειρήσεων το χειμώνα.”

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Βεργίνης, αναφέρθηκε στη Λευκάδα λέγοντας ότι είναι φιλόξενη, αλλά πρέπει να γίνει επαρκής για να της δώσουμε την αξία που της αξίζει. «Από αυτόν τον τόπο αντλούμε τη ζωή και την περηφάνιά μας.» Ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στον βουλευτή Λευκάδας λέγοντας ότι η μοναξιά του χειμώνα οφείλεται σε στο γεγονός ότι: «Έφυγαν τα ΤΕΙ από τη Λευκάδα, δεν φταίτε εσείς, εσείς δώσατε την μάχη σας, αλλά το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί.» Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιδοτηθούν τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων το χειμώνα προκειμένου να παραμένουν ανοιχτές και μίλησε για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, απευθυνόμενος στον κ. Σκιαδαρέση να καλλιεργηθεί ο ποιοτικός τουρισμός στη Λευκάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Δουβίτσας, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη και δήλωσε ότι με τη συνεργασία όλα θα πάνε καλά.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Κατωπόδης και διαβεβαίωσε όλους ότι το Μεγανήσι θα διεκδικήσει ότι δικαιούται!

Το τυχερό φλουρί κέρδισε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζουριδάκης ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την διάθεση του να συνεργαστεί με όλους θυμίζοντας ότι η μη συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου τα τελευταία χρονια κόστισε τη Λευκάδα και δεν πρέπει να επαναληφθεί τέτοιο λάθος.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Δουβίτσας, ο βουλευτής Λευκάδας, κ. Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Βεργίνης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζουριδάκης, ο Δήμαρχος Μεγανησίου, κ. Κατωπόδης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Λευκάδας, κ. Σκληρός και κ. Αρματάς. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Λιμενικής Αρχής και ο Διευθυντής Τροχαίας, κ. Κατωπόδης Επαμεινώνδας.

Κλείνοντας, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, και ειδικότερα στις υπαλλήλους του Επιμελητηρίου, οι οποίες ξεχώρισαν για την ευγένεια και οργάνωση της εκδήλωσης: Πηνελόπη Αθανασίου, Ιωάννα Καρύδη, Αγλαΐα Κυριάκου και Πανώραια Λαζάρη.”

Και αφού ολοκληρώθηκε ο γύρος των τοποθετήσεων μετά από αρκετή ώρα ξεκίνησε ο χορός…