tc28

Η στιγμή όπου η Δόξα θα “ριχτεί” στα επίσημα ματς έφτασε. Το απόγευμα της Τετάρτης (23/9, ώρα 17.00′, στο Κλειστό της πόλης) σε ματς για την πρώτη φάση του Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί με ομάδες μόνο της Α2, αντίπαλός της θα είναι ο Δούκας. Η Δόξα προέρχεται από τα δυνατά φιλικά της Τρίτης και της Τετάρτης κόντρα στα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Πάτρας αντίστοιχα, άρα ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχει μια εικόνα της ομάδας του από αγώνες με σημαντικούς αντιπάλους, από αγώνες που του έδωσαν την δυνατότητα να κατασταλάξει σε κάποια πρόσωπα και συστήματα ενόψει του παρθενικού επίσημου ματς στην σεζόν 2015-2016. Αναμφίβολα, σε αυτή την φάση, στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, η Δόξα δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Όπως κάθε ομάδα άλλωστε. Όποιο κι αν είναι όμως το αγωνιστικό της πρόσωπο, επιδίωξη στο ματς θα είναι το ροζ φύλλο αγώνα. Αφενός για να προχωρήσει στον θεσμό και αφετέρου για να δείξει ότι αλλάζει συνήθεια, σταματώντας έτσι να μένει εκτός Κυπέλλου από την πρώτη φάση (κάτι που έγινε στις δύο τελευταίες συμμετοχές της, όπου ηττήθηκε από Λαύριο και Παγκράτι αντίστοιχα). Το ματς όπως είναι φυσικό αναμένεται με ενδιαφέρον και από τον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την ανανεωμένη ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Ο Δούκας από την πλευρά του, είναι η ομάδα του γνωστών Εκπαιδευτηρίων που φέτος συγχωνεύτηκε με τον “Αετό”, παίρνοντας έτσι την θέση του στην Α2. Ο αθηναϊκός σύλλογος διαθέτει αρκετούς αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ του, ενώ “δικός του” είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς.
*** Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Δόξα – Δούκας, θα φιλοξενήσει στην έδρα της τον νικητή του αγώνα Κύμη Ευβοίας – Προμηθέας Πάτρας σε ματς που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (25/9, ώρα 17.00‘). Η ομάδα που θα προκριθεί και από αυτό το ματς θα υποδεχτεί στην έδρα της την Δευτέρα 28/9 (ώρα 17.00′) τον νικητή του ματς Καβάλα – Απόλλων Πατρών.
*** Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου και οι διαιτητές που θα βρεθούν σε όλες τις αναμετρήσεις:

Πανερυθραϊκός – ΟΦΗ = 20-0
Κύμης (17.00) Κύμη-Προμηθέας Π.
Ανδρικόπουλος-Μαγκλογιάννης-Τσαρούχα (Σταύρου)
Π. Νικολαΐδη (18.00) Φάρος Κερατσινίου-Παγκράτι
Θεονάς-Σκούτας-Θεοδωρόπουλος (Πετρίδης)
ΔΑΚ Βέροιας (17.00) Φίλιππος Βερ.-Ψυχικό
Συμεωνίδης-Τσιρτσιμάλης-Δεληγιάννης (Καλότσης)
ΔΑΚ Πευκών (17.00) Μαχητές Δόξα Π.-Λιβαδειά
Δεσλής-Τζαφλέρης-Παγώνης (Παραλικίδης)
Εσπέρου (17.00) Εθνικός-Ηρακλής
Παναγιώτου-Τσούνας-Κωνσταντινόπουλος (Άκελ)
Λευκάδας (17.00) Δόξα Λευκάδας-Δούκας
Γεωργιάδης-Πουρσανίδης Κ.-Ευφραιμίδης (Μήτσιου)
Αγ. Παύλου (17.00) ΑΣ Ευρώπη Πευκ.-ΓΣ Περιστερίου
Σιμητόπουλος-Τζίμα-Κοεμτζόγλου (Παπαγεωργίου)