Σε χαλαρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, την περασμένη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ξεχωρίσαμε δύο σημαντικά ψηφίσματα, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σύνολο του Σώματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Με το πρώτο ψήφισμα, το οποίο αφορούσε τους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου, το Δ.Σ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους .

“Οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία 10 χρόνια κατά μέσον όρο, βρίσκονται υπό απόλυση στις 31-12-2014 αφού λήγουν οι συμβάσεις τους. Πριν δυο μήνες απολύθηκαν πέντε εργαζόμενοι. Η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.» που αναλαμβάνει από 1-1-2015 την είσπραξη των διοδίων, έχει δρομολογήσει την «εκπαίδευση» νέων κάτω των 25 ετών και την αντικατάσταση των σημερινών εργαζόμενων, για να αυξήσει τα κέρδη της. Οι σημερινοί εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς κενά και θα έπρεπε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Αντί γι’ αυτό έρχεται η παραπάνω εταιρεία συμφερόντων «ΜΠΟΜΠΟΛΑ» να πετάξει πρωτοχρονιάτικα στον καιάδα της ανεργίας άλλες 18 οικογένειες μετά και τις πέντε απολύσεις που προηγήθηκαν.”, ανέφερε η κα. Δήμητρα Σταματέλου κατά την εισήγηση του θέματος.

Μέσω του ψηφίσματος, το Δημοτικό Συμβούλιο θέλησε να εκφράσει την αντίθεση του στις διαφαινόμενες απολύσεις και κάλεσε κάθε αρμόδιο να παρέμβει για την ματαίωση των απολύσεων. Δήλωσε, τέλος, πως θα συμπαρίσταται στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους , που διοργανώθηκε  την Τετάρτη 31-12-2014 στις 11πμ στα διόδια του Ακτίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Ακολούθησε ψήφισμα σχετικά με τους  θανάτους ζώων από φόλες, που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό στο νησί μας… Κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος, το Δ.Σ συμφώνησε πως χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων γύρω από το θέμα.

“Μετά από δική μας διαπίστωση αλλά και καταγγελίες φιλόζωων, τους τελευταίους μήνες έχουν εξαφανιστεί και έχουν θανατωθεί στο νησί μας πολλά ζώα και κυρίως αδέσποτα είτε με φόλες είτε με άλλους βάρβαρους τρόπους. Παράλληλα διαπιστώνονται φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης. Καθιστούμε σαφές προς όλους ότι τέτοιου είδους πράξεις αφενός υποβιβάζουν τον πολιτισμό μας αφού είναι δείγματα έλλειψης παιδείας και ηθικών αξιών, αφετέρου συνιστούν ποινικό αδίκημα., τόνισε η κα. Γεωργία Λώλη κατά την εισήγηση.

Ψηφίζοντας ομόφωνα, το Δ.Σ καταδίκασε τέτοιου είδους ενέργειες και ζήτησε την ευαισθητοποίηση όλων μας για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.