Η πρώτη ημέρα του νέου έτους θα σημάνει και την επίσημη έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Από τις 3 Ιανουαρίου, οι ομάδες που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενίσχυσή τους θα αρχίσουν να καταθέτουν τις αιτήσεις μεταβολών ώστε να υπάρξει έγκαιρη έκδοση των δελτίων και να αποκτήσουν οι νέοι παίκτες το δικαίωμα να αγωνιστούν.
Με αφορμή την έλευση της νέας μεταγραφικής περιόδου και εξαιτίας των αλλαγών στους περιορισμούς που υπήρχαν σε προηγούμενες σεζόν, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο μεταγραφών, μπορούν να μετακινηθούν ακόμα και εκείνοι οι παίκτες που άλλαξαν ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, αριθμητικός περιορισμός στις μεταγραφές δεν υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ομάδα μπορεί να αποκτήσει όσους παίκτες θέλει.
Αναλυτικά, ο κανονισμός μεταγραφών αναφέρει τα εξής: “Γνωρίζουμε στα σωματεία ότι την μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2015 (3-1-15 έως 2-2-15), δύναται να αποκτούν όσους ποδοσφαιριστές αυτά επιθυμούν. Επίσης ποδοσφαιριστές οι οποίοι πραγματοποίησαν μετεγγραφή την περίοδο του Ιουλίου-Αυγούστου 2014, δύναται να μετεγγραφούν και την περίοδο του Ιανουαρίου 2015. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται-μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3) ερασιτεχνικά σωματεία κατά την διάρκεια της περιόδου (1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επομένου έτους) και δύναται να αγωνισθούν σε επίσημους αγώνες μόνο για δύο (2) σωματεία”.