Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ επισκέφθηκε τα νησιά Κάλαμο και Καστό, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Εδώ υπάρχει μια «άλλη Ελλάδα», είπε. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε υποδομές, στην παιδεία και την υγεία, ενώ δεν έχει ακόμη διευθετηθεί το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, θα αντιμετωπίσει με τη δέουσα ευαισθησία τα μικρά νησιά μας, διαβεβαίωσε η υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας και δεσμεύτηκε ότι και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για να αγωνιστεί μαζί τους για την επίλυσή τους. Ο αγώνας μόλις άρχισε, κατέληξε,

Μετά το πέρας των επισκέψεων στα νησιά η Γεωργία Αυγερινού δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε τον Κάλαμο και τον Καστό, τα μικρά « διαμάντια» της Λευκάδας. Υπέροχοι άνθρωποι, μοναδικά τοπία. Και εδώ συναντήσαμε –ακόμη πιο έντονα- τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των χωριών της Λευκάδας. Ελλείψεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία. Χωρίς διευθέτηση του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών. Παρόλα αυτά, τα σπίτια, οι αυλές, τα καταστήματα λάμπουν. Οι κάτοικοι, αν και νιώθουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, αγωνίζονται μόνοι τους και αξίζουν τα συγχαρητήρια και το σεβασμό μας. Εντυπωσιαστήκαμε από τη ζωντάνια και δημιουργικότητα των κατοίκων, θαυμάσαμε το Μουσείο Θαλάσσης στον Καστό.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, αυτά να νησάκια θα ήταν υπόδειγμα ποιότητας ζωής και αξιοποίησης. Εμείς ακούσαμε μόνο προβλήματα.
Αυτή η «άλλη Ελλάδα» αξίζει το ενδιαφέρον και τη στήριξή μας. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, θα αντιμετωπίσει με τη δέουσα ευαισθησία τα μικρά νησιά μας. Σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι ότι θα είμαι εδώ και μετά τις εκλογές. Ακόμη πιο μαχητική, στο πλευρό των κατοίκων του Κάλαμου και του Καστού.
Ο αγώνας μόλις άρχισε …».