“Συριζεικα”  προεκλογικά κόλπα η αποκάλυψη ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα νοσοκομειακά επιθέματα γιατρός νοσοκομείου Λευκάδας; Αλήθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA διαβάλει και κατηγορεί ανθρώπους χωρίς στοιχεία; Τi συμβαίνει στην Λευκάδα;

Μετά την αποκάλυψη ότι μπορεί να εμπλέκεται γιατρός του νοσοκομείου Λευκάδας στο σκάνδαλο με τα επιθέματα, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αρχικά ένα μούδιασμα, μετά ακολούθησε ένα ξέσπασμα ξέφρενης συμπαράστασης και τώρα μένει να ακούσαμε και επίσημα τι από όλα αυτά ισχύει. Το παρασκήνιο βράζει, μεγάλος συναγωνισμός για το ποιος θα σώσει πρώτος την κατάσταση… Ποιος θα βγει μπροστά; Θα βγει τελικά κάποιος μπροστά; Όπως το αναμέναμε μεγάλη και η προσπάθεια να κινητοποιηθεί οτιδήποτε και οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει ένα χέρι βοήθειας… Μιλήσαμε και για το «αόρατο χέρι» παλιού πολιτικού της αντιπολίτευσης, θα τα πούμε και στην συνέχεια….

Διάφοροι σεναριογράφοι έχουν αναλάβει δράση, όποιος μπορεί προσπαθεί να επηρεάσει προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση και στο τέλος κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αλήθεια; Γιατί θα συμφωνήσουμε ότι είναι πολύ ζεματισμένος ο ελληνικός λαός γενικότερα, απ΄την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι περιπτώσεις της οποίας σπανιότατα (μέχρι τώρα) δεν κουκουλώνονταν…

Αυτό που θα πρέπει επίσης  να τονίσουμε είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε τις διαδικασίες, πειθαρχικές και νομικές, να αφήσουμε εφόσον φτάσει και εκεί, να κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της απερίσπαστη.

Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η διαφάνεια

Η απαξίωση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας είναι γεγονός και υπάρχουν ευθύνες! Το ΕΣΥ έφτασε εδώ που έφτασε γιατί κάποιοι έβαλαν το προσωπικό πάνω από το δημόσιο συμφέρον! Η έρευνα των επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας κράτησε πολύ καιρό επιβλήθηκαν πρόστιμα και κάποιοι γιατροί παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Δείτε εδώ για τι είδους σκάνδαλα μιλάμε και τι ανακάλυψαν μεταξύ άλλων το 2016 οι Επιθεωρητές.

Τι θα γίνει στην περίπτωση της Λευκάδας δεν γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι κανείς δεν πρέπει να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και το αντίθετο όμως. Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η διαφάνεια και η προστασία του ΕΣΥ από οποιονδήποτε λειτουργεί τελικά εις βάρος του!!

Δράματα έτοιμα για την Επίδαυρο

Και επειδή μας αρέσει να μπλέκουμε τα πράγματα και να στήνουμε δράματα έτοιμα για την Επίδαυρο,  εδώ δεν κρίνεται η επιστημονική πλευρά, η πόσο καταξιωμένος και καλός άνθρωπος είναι κάποιος στο χώρο που ασκεί το λειτούργημά του. Που και αυτά σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους, εδώ όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες και περί αυτών και μόνο διεξάγεται η όποια διαδικασία. Και βέβαια κάθε κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος έως ότου διαπιστωθεί η ενοχή του… Επομένως καλό είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και να μην πυροδοτούν κάποιοι και στα κοινωνικά δίκτυα με της όποιες άστοχες και προκλητικές αναρτήσεις και δηλώσεις …

«Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι και δεν με ενδιαφέρει….»

Στην εφημερίδα «Τα Καλά Νέα» είδαμε σχόλιο Δημοτικής  Συμβούλου να λέει ότι «δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι και δεν με ενδιαφέρει. Θα πρέπει όμως όλοι μας να σκεφτούμε πως αυτός ο άνθρωπος-γιατρός ήταν και είναι πάντα πανταχού παρόν. .. “Σκυλί ” στη δουλειά του και πάντα με χαμόγελο. …Θα πάθει ζημιά η Λευκάδα χωρίς αυτόν!»

Δεν την ενδιαφέρει λοιπόν την κα Γαζή η αλήθεια! Όποια και να είναι αυτή; Τι εννοεί δηλαδή; Και είναι και δημοτική σύμβουλος και ψηφίζει στα συμβούλια για τα θέματα της Λευκάδας! Χρέος όλων ειδικά όσων υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται από τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που έχει ο καθένας. Δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από το πόσο αφοσιωμένος είναι κάποιος στην δουλειά του. Καλό είναι λοιπόν να σε ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω σου και να μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα, είτε θετικά,  είτε αρνητικά. Μπορεί ο συντάκτης της εφημερίδας να σχολιάζει ότι οι όποιες απόψεις εκφραστήκαν μπορεί να έγιναν από αφέλεια, εμείς εδώ θα διαφωνήσουμε κάθετα!

Ένα νησί ακάλυπτο;

Ένας φόβος που εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες έντονα έχει να κάνει με το ενδεχόμενο το νοσοκομείο Λευκάδας να μείνει ακάλυπτο από γιατρούς. Απάντηση σε αυτό οφείλει να δώσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει πάρει θέση! Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Να μείνουμε για παράδειγμα χωρίς χειρούργο; Θα μείνει ένα ολόκληρο νησί ακάλυπτο; Και εφόσον κάποιοι πιστεύουν πως «Θα πάθει ζημιά η Λευκάδα χωρίς αυτόν!» προκύπτει άλλο ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα: Πως επιτρέπουν και πως φτάνει ένα νοσοκομείο να στηρίζεται μόνο σε έναν γιατρό;  Άνθρωποι είμαστε, κάτι μπορεί να συμβεί και μετά; Δεν θέλουμε ένα νοσοκομείο να στηρίζεται μόνο σε έναν γιατρό γιατί αυτό εγείρει  όπως βλέπουμε τώρα άλλα ζητήματα…

Το Νοσοκομείο Λευκάδας χρειάζεται γιατρούς, και αυτό να το φροντίσουν εφόσον τους ενδιαφέρει το ΕΣΥ! Η κοινωνία της Λευκάδας δεν φταίει σε τίποτα να μείνει χωρίς χειρούργο ή όποιος άλλος γιατρός μπορεί να φύγει! Καλές οι όποιες αποκαλύψεις , αλλά όχι εις βάρος του Λευκαδίτικου λάου και των ασθενών.

Υπάρχει και το κομμάτι της πολιτικής, όπου κάποιοι έχουν βάλει τους εαυτούς τους από μόνοι τους σε προεκλογική τροχιά και μπλέκουν σε αυτή οτιδήποτε συμβαίνει στο τόπο.  Οτιδήποτε θα το εκμεταλλευτούν, προσπαθούν τώρα να αναγάγουν το θέμα σε πολίτικη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ώστε έτσι να αποπροσανατολίσουν. Άσκοπο και άστοχο αφού μόνο να χάσει μπορεί κανείς από τέτοιου είδους μαγειρέματα….. Άλλοι πάλι ξαφνικά διαχωρίζουν την θέση τους, ότι να ‘ναι…

Πολιτική ανυπαρξία και ένας υπόκοσμος της δημοσιογραφίας….

Έχουμε και τους βετεράνους πολιτικούς, που δεν αντέχουν και κατέπεσαν όπως μαθαίνουμε στον υπόκοσμο της δημοσιογραφίας…. Αφού αποκάλυψαν οι «κακοί» δημοσιογράφοι ότι άπλωσαν το «χέρι βοήθειας» τώρα ζητούν οι ίδιοι ένα χέρι βοήθειας, να σωθούν από τους κακούς δημοσιογράφους!

Η πολιτική ανυπαρξία από την οποία κινδυνεύουν πρόσωπα που έχουν περάσει την ημερομηνία πολίτικης λήξης, τους οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας…. Εμείς θα δείξουμε άλλη μια φορά κατανόηση. Κατανοούμε τον πανικό που τους καταβάλλει, τον θύμο και την αγανάκτηση όταν αποκαλύπτονται….. Δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν συνεπώς τα πικρόχολα σχόλια και η ύβρις από όποιον και απο όπου και να προέρχονται. Είτε τοπικά, είτε από «συναδέλφους» των γύρω περιοχών. Αντιθέτως χρειάζονται και αυτές οι τακτικές του δημοσιογραφικού υπόκοσμου για να ξεχωρίσουμε επιτέλους την ήρα από το στάρι.. Εμείς αναδημοσιεύουμε μόνο ότι έχει ενημερωτική αξία.

Η κοινωνία έχει απαντήσει προ πολλού στα κολλητιλίκια και τις τακτικές πολιτικών της παλιάς κάστας που θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτές που οδήγησαν την χώρα μας στο σημερινό της γολγοθά. Αυτοί λοιπόν που οδήγησαν την χώρα εδώ, δεν θα την ξανασώσουν!  Είναι όμως καλό να υπάρχουν όλοι αυτοί για να μας θυμίζουν ότι η αναξιοκρατία (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), ο ανορθόδοξος τρόπος πλουτισμού, οι νοσηρές νοοτροπίες που ξεκίνησαν απ’ τη κορυφή και επηρέασαν όλα τα επίπεδα μέχρι τη βάση και τα λαϊκά στρώματα, η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, η διαφθορά που έγινε πια τρόπος ζωής, ο  αρρωστημένος κομματισμός και πολλά (αναρίθμητα) άλλα, ακρωτηριάσαν οτιδήποτε υγιές σ’ αυτή τη κατά τα άλλα τόσο προικισμένη χώρα. Αυτά πρέπει και μπορούμε να τ’ αλλάξουμε!!

Στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε ένα καθαρό, ανεξάρτητο, αποκομματικοποιημένο και αξιοκρατικό σύστημα υγείας, πρέπει όμως να θέλεις και ΕΣΥ!