Αύγουστος… Ο δυσκολότερος μήνας στην ζωή του ποδοσφαιριστή. Οι ημέρες του περνούν βασανιστικά, αφού κάθε παίκτης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τρέχει. Κατά τον μήνα αυτό που απεχθάνονται οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, δημιουργούνται τα θεμέλια και γίνεται η προεργασία ούτως ώστε άπαντες (παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι), να χαμογελάσουν την κατάλληλη στιγμή. Τον Μάιο που κάθε σωματείο δρέπει τους καρπούς της εννιάμηνης προσπάθειας.
Ο Τηλυκράτης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Από το απόγευμα της Δευτέρας, “παλιοί” και νέοι παίκτες υπό τις οδηγίες του Άγγελου Μπέκα μοχθούν για να υλοποιήσουν όσα η διοίκηση οραματίστηκε. Ο φετινός Τηλυκράτης έχει βλέψεις να πατήσει τρεις κορυφές. Πρώτα απ’ όλα αυτή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας. Αν η ομάδα της Λευκάδας κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετέπειτα θα ψαχτεί για την κορυφή της βαθμολογίας που θα προκύψει κατά την διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η τρίτη κορυφή σχετίζεται με το υψηλότερο σκαλί στον θεσμό του Κυπέλλου.
Με εξαίρεση το ρεπό της Κυριακής, όλες οι υπόλοιπες ημέρες κυλούν με προπόνηση, ενώ τα μέρη συνάντησης προπονητή και παικτών είναι είτε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης είτε το γήπεδο Σφακιωτών. Σχετικά με τα φιλικά προετοιμασίας, προς το παρόν έχουν οριστικοποιηθεί τα δύο πρώτα. Αυτό με την Πάλαιρο εκτός έδρας το Σάββατο 22 Αυγούστου και εκείνο που θα γίνει στην Βόνιτσα την Τετάρτη 26 του μήνα με αντίπαλο τον τοπικό Αμβρακικό. Συζητήσεις για την διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων γίνονται με τις ομάδες του Θεσπρωτού, της ΑΕ Καραϊσκάκης και του Εθνικού Φιλιππιάδας, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει (χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία) και το σπουδαίο φιλικό που αποκάλυψε το lefkadaweb.gr με αντίπαλο την Εθνική του 2004 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.
Όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα, οι σκέψεις για την απόκτηση τερματοφύλακα ολοένα και εξανεμίζονται, ενώ το θέμα που “καίει”, αυτό της παραμονής ή όχι του πρώτου σκόρερ της ομάδας κατά το περυσινό πρωτάθλημα, Παύλου Μακρυγιάννη, θα ξεκαθαρίσει από μέρα σε μέρα με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά. Ακόμα πάντως και στην λιγότερο επιθυμητή εξέλιξη για τον Τηλυκράτη, που είναι αυτή της αποχώρησης του ικανού επιθετικού, δύσκολα θα δούμε κίνηση για απόκτηση νέου παίκτη, αφού οι μεσοεπιθετικοί που υπάρχουν θεωρούνται υπεραρκετοί για να φέρουν εις πέρας την αποστολή για την οποία “χτίστηκε” η φετινή ομάδα.