ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες στα πλαίσια αλληλεγγύης προς τους πληγέντες  από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, το Δ.Σ. του Σωματείου μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας –Βόνιτσας, σας καλεί σε παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα, συγκέντρωσης αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Συνάδελφοι σας  ενημερώνουμε, ότι η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο χώρο του  Εργατικού Κέντρου από τη Δευτέρα 9/8 έως και την Παρασκευή 13/8 στα γραφεία του (Γ. Μεσσήνη 7 – πίσω από την παλιά ΔΕΗ), ώρες 10.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. και 4.30 μ.μ. – 8 μ.μ.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που καταστρέφουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργειών , σπιτιών αλλά και απώλειες σε   ανθρώπινες ζωές, οφείλονται στις εγκληματικές πολιτικές, τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων.

Πολιτικές που έχουν να κάνουν με την  εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη, την επιχειρηματική δράση σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων.

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η απαίτηση γενναίας βοήθειας από το κράτος προς τους πληγέντες, αλλά και έργων από Δήμους και Περιφέρειες αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας προς αποφυγή άλλων καταστροφών και απωλειών σε ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας.

ΤΟ Δ.Σ.