Στην Αθήνα βρίσκεται ο νέος βουλευτής Λευκάδας ώστε να συμμετάσχει αύριο το πρωί στην ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Άμεσα σκοπεύει να οργανώσει το γραφείο του στην Αθήνα. Για αυτό τον λόγο θα παραμείνει προκειμένου να διεξαχθεί και η κλήρωση για τα βουλευτικά γραφεία που παρέχει η Βουλή στα δύο κτίρια που βρίσκονται επί της οδού Μητροπόλεως και Βουλή. Μετά θα ξεκινήσει και επίσημα τις επαφές με τους αρμόδιους της κυβέρνησης για την επίλυση μια σειρά ζητημάτων.

Πριν αποχωρήσει για την Αθήνα ο νέος βουλευτής πραγματοποίησε εκ νέου συναντήσεις με τους αρμόδιους της Αυτοδιοίκησης στην Λευκάδα, ώστε να έχει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τα προβλήματα του τόπου.

Έτσι επισκέφτηκε μετεκλογικά και το Μεγανήσι όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Παύλο Δάγλα και τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου Θανάση Κονιδάρη. Μίλησαν διεξοδικά για τα ζητήματα που αφορούν το Μεγανήσι, όπως την διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων αλλά και για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων. Ο νέος βουλευτής δεσμεύτηκε να είναι κοντά  στο Μεγανήσι και αρωγός  στα προβλήματά του!

Και στην Λευκάδα τα προβλήματα είναι διαχρονικά και γνωστά. Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε τη λογική του μπαλώματος, η οποία δυστυχώς ακόμα διέπει πολλούς της Αυτοδιοίκησης και γενικότερα του χώρου. Την διαφορά μπορεί να την κάνει πλέον μόνο αυτός που θα καταφέρει να υλοποιήσει ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις. Έτσι ένα θέμα που συνεχίζει να καίει την Λευκάδα είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο κος Καββαδάς συναντήθηκε εκ νέου με τον Διοικητή του νοσοκομείου κο Γρηγορόπουλο. Ειδικά τους τελευταίους μήνες παρά τις όποιες ανακοινώσεις και προβολές η κατάσταση στο Νοσοκομείο όπως μας την έχουν περιγράψει και καταγγείλει γιατροί και εργαζόμενοι είναι δραματική. Ας ελπίσουμε ο Θανάσης Καββαδάς παρά το γεγονός ότι είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης θα καταφέρει να προχωρήσει ζητήματα για τον τόπο μας. Είδαμε άλλωστε πως και το να είσαι βουλευτής της κυβέρνησης δεν συνεπάγεται αυτόματα πως η δράση σου θα είναι και αποτελεσματική.

Όσο για τους κρυφούς πόθους εκλεγμένων και επινίκιων, μιας και η Λευκάδα είναι μικρή και όλα μαθαίνονται, θα χρειαστεί λίγη υπομονή….

Προφανώς δεν θα ικανοποιηθούν, ακόμα τουλάχιστον, τα όνειρα περί επιστροφής συγκεκριμένου «ελπιδοφόρου πολιτικού πολιτισμού» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Θανάσης Καββαδάς δηλώνει πως δεν σκοπεύει να παραχωρήσει την θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Θέλει να κρατήσει την ιδιότητα του  δημοτικού συμβούλου. Θα ενημερωθεί όπως μας είπε για τις υποχρεώσεις του ως βουλευτής και στην συνέχεια θα ζυγίσει και θα αξιολογήσει τα δεδομένα.

Επανερχόμαστε….