ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΚΑΝΑΛΑΚΙ
Δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες που θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να φτάσουν στο “τρίποντο”. Ο Τηλυκράτης με το μηδέν παθητικό σε τρία ματς πρωταθλήματος, μπορεί να μην έχει παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών του, ωστόσο έχει πάρει αυτά που ήθελε μέσα από τα παιχνίδια που έδωσε. Οι παίκτες του Καναλακίου με τις κακές εμφανίσεις τους στα πρώτα ματς της σεζόν, ξεφορτώθηκαν από πάνω τους την ταμπέλα του φαβορί για τον τίτλο. Το ματς του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας αναμένεται να δώσει στο νικητή (αν υπάρξει) βαθμούς και κυρίως αυτοπεποίθηση. Οι γηπεδούχοι δύσκολα δέχονται γκολ, οι φιλοξενούμενοι βάζουν με το σταγονόμετρο. Δύσκολη η πρόβλεψη για ένα ματς που η λογική λέει ότι θα κριθεί στο γκολ, η πρότασή μας, όμως, λόγω ψυχολογίας δείχνει Τηλυκράτη.
ΠΡΟΤΑΣΗ 1

ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ – ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ
Στα εύκολα με την Σινώπη, ο ΠΣ Πρέβεζας ήταν καταιγιστικός. Στα άλλα που προκαλούν άγχος και κάνουν τα πόδια να… τρέμουν, δεν κέρδισε, αλλά και δεν έχασε (πολύ σημαντικό). Με τον ΠΑΣ Σφακιωτών δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες, οπότε όλοι θα τα δώσουν όλα από νωρίς, αφού το γρήγορο γκολ αποτελεί “κλειδί” για τέτοια ματς. Οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν βάση στην άμυνά τους (σημαντική η απουσία του τιμωρημένου Γιώργου Δασκαλάκη) και θα ψάξουν το γκολ στις αντεπιθέσεις με τον “ζεστό” Στράτο Γαζή. Αν βγάλουν το ημίχρονο “αναίμακτα”, μπορούν να ελπίζουν.
ΠΡΟΤΑΣΗ 1

ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΛ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
Ο Απόλλων με το δύο στα δύο στην έδρα του (Καναλάκι Κύπελλο και Σφακιώτες πρωτάθλημα) αγχώνει πλέον υπερβολικά τους αντιπάλους του όχι μόνο λόγω του ξερού αγωνιστικού χώρου, αλλά και των αγωνιστικών του δυνατοτήτων. Ο Τάκης Μεϊντάνης δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Σταύρου, ωστόσο έχει δείξει ότι βγάζει συνεχώς “άσους” από το μανίκι του. Ο Παλλευκάδιος υπερτερεί σε ποιότητα και πνευμόνια. Αν οι παίκτες του εμφανιστούν συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, τότε εύκολα ή δύσκολα θα αποδράσει με το “τρίποντο”. Η απουσία των Γεωργάκη και Θεράπου δεν ήταν δυνατόν να επηρεάσει στο ματς με τα Παλιάμπελα, σε αυτό στο Σύβρο όμως, ίσως παίξει το ρόλο της λόγω της εμπειρίας που κουβαλούν οι δύο παίκτες.
ΠΡΟΤΑΣΗ Χ

ΚΑΡΥΑ – ΛΟΥΡΟΣ
Να ξεκολλήσει από το “μηδέν” θέλει η Καρυά, η οποία θα βρει μπροστά της τον δυνατό Λούρο. Οι παίκτες του Πάνου Βαγενά πρέπει να πιστέψουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο να κερδίσουν από την παρουσία τους στην μεγάλη κατηγορία. Αν διώξουν από πάνω τους το άγχος που τους έχει κυριεύσει και το οποίο εξαφανίζεται όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ, τότε έχουν ελπίδες. Ακόμα και απέναντι στον Θρίαμβο. Οι φιλοξενούμενοι που θα αναζητήσουν το “τρίποντο” για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την εντός έδρας γκέλα (ήττα από την Πάργα), έχουν τα “όπλα” για να φύγουν με τη νίκη από το γήπεδο Σφακιωτών. Αρκεί να δείξουν ότι η ήττα της Τετάρτης αποτελεί παρελθόν, αλλά και το ότι έλαβαν τα “μηνύματα” αυτής.
ΠΡΟΤΑΣΗ 2