Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόσωπο του ΤΑΟΛ κ. Μάκη Μελά σχετικά με την έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 στις 9 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας, μας τόνισε για άλλη μια φορά πως στόχος της Συνέλευσης είναι να παραιτηθεί από πρόεδρος ο κ. Γεράσιμος Λιβιτσάνος.

Θα κατατεθεί πρόταση για ανάκληση του πρόεδρου από μέλος του ΔΣ και αντιπροσώπου του Συνεταιρισμού στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Κατά πόσο θα ακολουθήσουν πέρα από τους 15 αντιπροσώπους και οι υπόλοιποι του Συνεταιρισμού είναι κάτι που μένει να δούμε στην Γενική Συνέλευση.

“Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”, είπε πάντως χαρακτηριστικά και δείχνει αποφασισμένος ο κος Μελάς να δώσει τέλος στον κατήφορο που έχει πάρει η Ένωση λόγω κακοδιαχείρισης από πλευράς προέδρου και ΔΣ. Συγκεκριμένα θα συζητηθεί να παρθεί απόφαση για απόδοση ευθηνών και καταλογισμό των ζημιών και στα μέλη του ΔΣ και μέλη ΕΣ που με υπαιτιότητα τους έβλαψαν τον Συνεταιρισμό.

Ο κος Μέλας μας ενημέρωσε επίσης, πως το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κου Γεράσιμου Λιβιτσάνου για αλλαγή των μεσεγγυούχων στο Ionion Star, κάτι που δικαιώνει τους ίδιους και την δουλειά τους ως μεσεγγυούχοι. Η ζημία που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του Ξενοδοχείου στον ίδιο τον Συνεταιρισμό υπολογίζεται στις 150 000 Ευρώ (απώλεια ενοικίων, έξοδα δικηγόρων κλπ.)!

Να θυμίσουμε πως ο κος Λιβιτσάνος είχε δεσμευτεί να λειτουργήσει το Ξενοδοχείο ο ίδιος ο Συνεταιρισμός. Προφανώς δεν του βγήκαν τα πράγματα όπως τα είχε υπολογίσει, συνεπώς θα χρειαστεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου 2015.