Το 2023 είναι η χρονιά των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων και το ρολόι ήδη μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Οι υποψήφιοι βουλευτές προσπαθούν να μπουν στα προεκλογικά  δεδομένα, δύσκολο για κάποιους όμως αφού η ΝΔ μας το κρατάει ακόμα μυστικό ποιο θα είναι το τρίτο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της για τη Λευκάδα. Βέβαια όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω γνωρίζουν, αλλά αφού δεν είναι ακόμα κάτι επίσημο ας αφήσουμε τα όργανα να κάνουν τυπικά την δουλειά τους και θα επανέλθουμε…

Με δύο γυναίκες το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Τα ίδια, μπορεί και χειρότερα, συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκάδα αφού και εκεί ημικρανίες φαίνεται να προκαλεί η εύρεση τρίτου προσώπου για το ψηφοδέλτιο. Την υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου συντοπίτη μας την οποία κάποιοι είχαν ως δεδομένη και βιάστηκαν να αποκαλύψουν τώρα μάλλον την ξεχνάμε, επομένως υπάρχει κενό και ακούγεται ότι μπορεί το τρίτο πρόσωπο να είναι γένους θηλυκού κάτι που ταράζει τα νομαρχιακά νερά….

Από την εσωτερική τρικυμία στην φαινομενική ενότητα…

Και πάμε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο το Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 πραγματοποίησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, παρουσία του Εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος κου Δημήτρη Μάντζου. Είναι γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα παρακολουθούσαμε την εσωτερική τρικυμία που επικρατούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα, ακουγόταν μόνο για αρνητικούς λόγους ειδικά με τα όσα συνέβησαν μέσα στην Νομαρχιακή. Τώρα προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα προκειμένου να αποφύγουν μια εκ νέου εκλογική καθίζηση προβάλλοντας την ενότητα. Είναι πάντως γεγονός ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη και οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν έχουν ακόμα μεγάλη εμπιστοσύνη στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες. Τους υποψήφιους βουλευτές περιμένει δύσκολος αγώνας αφού υπάρχουν ακόμα πολλές πικραμένες καρδιές….

Προεκλογική υπερκινητικότητα και παλαιοκομματικές προεκλογικές τακτικές

Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα κος Νίκος Βικέντιος. Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Λευκάδα κος Γιώργος Ράπτης, κος Αντώνης Σίδερης και κα Ευγενία Αρβανίτη προσπάθησαν να εμφανίζονται αισιόδοξοι και ενωμένοι. Ο υποψήφιος βουλευτής κος Σίδερης ξεχώρισε μιας και δείχνει σε αντίθεση με άλλους να έχει κατανοήσει ότι οι υποψήφιοι που ακολουθούν παλαιοκομματικές προεκλογικές τακτικές τύπου κατηγορώ και ακυρώνω το έργο των άλλων δεν έχουν καμιά τύχη. Η προεκλογική υπερκινητικότητα επίσης δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η επικοινωνία συνιστά μέρος της πολιτικής, κυρίως όμως χρειάζεται ουσία και αμεσότητα. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις μακρόσυρτες προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες και θα συμφωνήσουμε με τον κο Σίδερη ότι οι όποιες προτάσεις πρέπει να είναι άμεσα υλοποιήσιμες. Ο υποψήφιος βουλευτής έκανε έκκληση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που γύρισε την πλάτη στο κόμμα να εμπιστευτεί ξανά και να ψηφίσει το κόμμα τους.

Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί τον ήλιο του ψηλά θα πρέπει να στηρίξει και να δώσει χώρο στους νέους υποψήφιους και εν συνεχεία να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από την «επόμενη μέρα».

Κλείνοντας να πούμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Καλός, πολλά  παραδοσιακά στελέχη, γεγονός που δείχνει ότι για να επέλθει η ενότητα μπορεί να θέλει δουλειά πολλή, άλλα μπορεί και να γίνει. Πάνω σε αυτό θα κριθεί πρωτίστως η επιτροπή εκλογικού αγώνα συνεπώς «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ακολουθεί η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αντώνη Σίδερη