Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο. Πολλά τα θέματα προς συζήτηση, όμως το προ ημερήσιας διάταξης θέμα, το οποίο αφορούσε ψήφισμα για τους εργαζόμενους στο Δήμο σχετικά με την αξιολόγηση, μονοπώλησε την κουβέντα. Το ψήφισμα τέθηκε υπόψιν του Δ.Σ από το Σωματείο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, καλώντας το Σώμα να το υπερψηφίσει. Παρόντες στη συνεδρίαση αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου, αλλά και η πρόεδρος του Σωματείου κα. Δήμητρα Ροντογιάννη.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Κατά την εισήγηση του θέματος η κα. Ροντογιάννη ανέφερε πως με το νόμο 42-50/14 που ψήφισε η κυβέρνηση, προχωράει σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση, τόσο το ζήτημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, όσο και ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. “Επιχειρείται να δημιουργηθεί δεξαμενή απολύσεων, αφού το 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως ‘άχρηστοι’ με βαθμολογία από 1 έως 6, ποσοστό έως 25% με 9 και 10 και ποσοστό έως 60% με 7 και 8. Χειραγωγείται, δε, η ελεύθερη κρίση του αξιολογητή και αυτοκαταργείται η ίδια η έννοια της αξιολόγησης. Επιδιώξουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με συγκεκριμένα δικαιώματα, να εδραιώσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τελικά να ανοίξουν το δρόμο για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι σε τομείς φιλέτα”, συνέχισε η ίδια τονίζοντας πως όσα προβλέπει ο νόμος 42-50/14 δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Αντίθετα, όπως είπε, αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο απαξίωσης του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αορίστου χρόνου. “Αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο των δικαιολογητικών ήταν το ΑΣΕΠ που έκρινε τη νομιμότητα της πρόσληψης. Οποιοσδήποτε έλεγχος σε μεταγενέστερο χρόνο, μοναδική σκοπιμότητα έχει τις απολύσεις και όχι την απόδοση δικαιοσύνης ή τη βελτίωση της διοίκησης”, ανέφερε η κα Ροντογιάννη, ενώ ενημέρωσε πως η νέα Δημοτική Αρχή αλλά και στην πλειοψηφία των Δήμων, τάχθηκε κατά της αξιολόγησης με αυτό τον τρόπο.

ΔΕΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λευκάδας επιβεβαίωσε το παραπάνω, λέγοντας πως ο Δήμος Λευκάδας μαζί με άλλους 20 από όλη την Ελλάδα, υπέγραψε κείμενο με το οποίο αρνήθηκε να συμμετέχει στην αξιολόγηση με τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου 42-50/14. “Είμαστε αντίθετοι. Είναι έξω από τη λογική μας”, τόνισε ο κος. Δρακονταειδής, διαβάζοντας απόσπασμα του κειμένου: “Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποστείλουμε τα στοιχεία μου ζητά το Υπουργείο ή να συμπράξουμε με κανέναν τρόπο στη δημιουργία ενός ακόμη μηχανισμού που θα μας μετατρέψει σε διακοσμητικά στοιχεία, αφού χωρίς εργαζόμενους δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε καμία υπηρεσία προς τους πολίτες μας”. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μετά από αυτό, ζητήθηκε από τους ίδιους τους Δημάρχους προσωπικά να αποστείλουν στοιχεία, στα πλαίσια Αξιολόγησης των Δομών του Δήμου. Ο κος Δρακονταειδής απάντησε με έγγραφο πως ο Δήμος κάνει μόνος του την αξιολόγηση των δομών του, καθώς αυτό αποτελεί εσωτερική υπόθεση. “Θα σταθούμε δίπλα στους εργαζομένους με όλες μας τις δυνάμεις, σε κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον τους”, δήλωσε ο ίδιος.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Εν μέρη διαφοροποιήθηκαν τόσο ο κος Σπύρος Μαργέλης, όσο και ο κος Βασίλης Αραβανής.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε κάποια ερωτήματα προς το Σώμα: “Αυτό που θέλουμε είναι να μην αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο; Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργούμε; Γιατί μια αξιολόγηση των υπηρεσιών σημαίνει και απόλυση; Εμείς λέμε να μην σημαίνει απόλυση, αλλά λέμε ‘ναι’ στην αξιολόγηση και στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Γιατί να μην θέλει ο κάθε Δήμαρχος να αξιολογούνται οι υπάλληλοί του με σύστημα που θα είναι έξω από αυτόν; Γιατί θέλει την εξάρτηση του εργαζόμενου από τον Δήμαρχο. Γιατί δεν θέλουμε να αλλάξει αυτό και αν αλλάξει να μην είναι σε όφελος των εργαζομένων; Θέλουμε αξιολόγηση αλλά με σωστά κριτήρια.”. Τέλος πρότεινε να δουν το θέμα πιο θετικά, ζητώντας προτάσεις για την καλυτέρευση του νόμου και τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί την απόλυση κανενός υπαλλήλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Λευκάδα μας”, συμφώνησε με τη στάση του Δημάρχου απέναντι στο ζήτημα και δήλωσε κατά των απολύσεων. Παρόλα αυτά, μίλησε κι εκείνος για τον θετικό ρόλο της αξιολόγησης, όταν αυτή γίνεται με σωστά κριτήρια. Πρότεινε, δε, τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, όπου θα μιλήσει με τους εργαζομένους, ώστε να μπορέσει να τους βοηθήσει πιο ουσιαστικά.

ΚΑΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

“Στο συγκεκριμένο πλαίσιο που δρούμε, η λέξη αξιολόγηση δεν έχει καμία θετική έννοια. Δεν χωράει καμία αυταπάτη για την στόχευση που έχει η αξιολόγηση, είτε αυτή αφορά τις δομές και τις υπηρεσίες, είτε το προσωπικό.”, τόνισε η κα. Δήμητρα Σταματέλου κατά την τοποθέτησή της. “Ο συγκεκριμένος νόμος δεν θα βοηθήσει στην καλυτέρευση των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους πολίτες, ούτε στην καλυτέρευση των εργαζομένων. Είναι ένας μοχλός για να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες και να απολυθούν εργαζόμενοι.”, συνέχισε η ίδια, δηλώντας κάθετη αντίθετη με την αξιολόγηση υπό αυτούς τους όρους.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνα ψήφισε το Σώμα το ψήφισμα που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων, με τον κο. Μαργέλη να διαφοροποιείται μόνο σε κάποια σημεία.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος εστιάζει στα εξής σημεία:

– Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση
– Κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζομένου να μην αποσταλεί, όπως και καμία παροχή στοιχείων στους ελεγκτές ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις
– Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε το νόμο 42-50/14, στηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων