Οι περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα το δέρμα που συχνά αλλάζει παρουσιάζοντας άλλη όψη το χειμώνα κι άλλη το καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάζετε τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας για να δώσετε στην επιδερμίδα σας ότι ακριβώς χρειάζεται.

Το χειμώνα κανονικό, το καλοκαίρι λιπαρό.

Οι υψηλές θερινές θερμοκρασίες διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες που παράγουν περισσότερο σμήγμα. Σκοπός μας είναι να ελέγξουμε την κατάσταση με ήπιους τρόπους και μεθόδους. Καλό θα είναι να αλλάξουμε το γαλάκτωμα καθαρισμού με αφρώδες προϊόν χωρίς σαπούνι. Επιλέγουμε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα και κάνουμε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα.

Το χειμώνα ξηρό, το καλοκαίρι κανονικό.

Για το δικό σας δέρμα το καλοκαίρι είναι πραγματικά η καλύτερη εποχή. Ωστόσο είναι σημαντικό να αλλάζετε τα προϊόντα ώστε να μην οδηγήσετε την επιδερμίδα σας στην αντιαισθητική γυαλάδα και ίσως την ακμή. Αλλάζουμε το κρεμώδες προϊόν καθαρισμού με ένα αραιό γαλάκτωμα. Επιλέγουμε μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα και κάνουμε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Μια ενυδατική μάσκα κάθε 10 – 15 ημέρες είναι απαραίτητη.

Το χειμώνα λιπαρό, το καλοκαίρι πιο λιπαρό.

Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού επιδεινώνουν συνήθως την κατάσταση σε ένα λιπαρό δέρμα. Το προϊόν του καθαρισμού παίζει το βασικότερο ρόλο. Μετά τον καθαρισμό το δέρμα σας δεν πρέπει να τραβάει, να σας ενοχλεί ή να δείχνει στεγνό. Ο υπερβολικός καθαρισμός αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν ερεθισμοί και οδηγεί τους σμηγματογόνους αδένες σε υπερπαραγωγή. Η απολέπιση παίζει εξίσου βασικό ρόλο. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν και το βράδυ μια ρυθμιστική κρέμα.