Προηγείται του τελικού, επομένως δεν θα μπορούσε να του δοθεί άλλη ονομασία. Ημι-τελικός. Ποτέ δεν είναι μόνος του. Συνοδεύεται από έναν ακόμα, επομένως πρόκειται για δύο ματς που αναδεικνύουν το ζευγάρι των ομάδων που θα μπουν ως φιναλίστ στο γήπεδο του μεγάλου τελικού. Δύο ματς λοιπόν, δύο εισιτήρια και στο βάθος ένας τελικός. Μεσημέρι Τετάρτης (21/1/15, ώρα 14.45′) Παλλευκάδιος εναντίον ΠΣ Πρέβεζα και Θρίαμβος Λούρου κόντρα στον ΠΑΣ Σφακιωτών. Μεγάλο το δέλεαρ για τις τέσσερις ομάδες, αφού ευκαιρίες όπως αυτή, δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. Στόχος ένας και μοναδικός. Η πρόκριση.
Στο θεωρητικά πιο αμφίρροπο ματς, σε αυτό που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, ο Παλλευκάδιος θα φιλοξενήσει τον ΠΣ Πρέβεζα. Οι γηπεδούχοι που οδηγούν την “κούρσα” στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, μπορεί να έχουν το προβάδισμα λόγω έδρας, θα είναι όμως και αρκετά στρεσαρισμένοι εξαιτίας του δύσκολου έργου που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας. Το κίνητρο για τους παίκτες του Γιώργου Κατηφόρη είναι ούτως ή άλλως μεγάλο, αφού η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι για κάθε ποδοσφαιριστή κάτι πολύ σημαντικό. Στο “στρατόπεδο” του Παλλευκάδιου άπαντες ζουν για το ματς αυτό, αφού τυχόν πρόκριση θα φέρει την ομάδα της πόλης για πρώτη φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου.
Ο ΠΣ Πρέβεζα μπορεί να έχει πεσμένο ηθικό εξαιτίας των δύο τελευταίων ηττών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος με Τηλυκράτη και Καναλάκι, επειδή όμως η προσέγγιση του ματς του Δημοτικού Σταδίου είναι αλλιώτικη, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει τις δυνατότητες της ομάδας του Βαγγέλη Γκαρτζονίκα. Της ομάδας αυτής που αποτελεί συνέχεια του ΠΑΣ Πρέβεζα που είναι ο πολυνίκης του θεσμού με έντεκα κατακτήσεις Κυπέλλων.
Στον Λούρο που είδαν όλα τους τα “θέλω” να ικανοποιούνται (ματς εντός έδρας και αντίπαλο τον ΠΑΣ Σφακιωτών), καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που τους συνοδεύει. Ο ημιτελικός έρχεται στην καλύτερη στιγμή για τους παίκτες του Άρη Φερεντίνου, που θα αγωνιστούν με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το σαββατιάτικο “διπλό” στην Πάργα. Στον ΠΑΣ Σφακιωτών που ξέρουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με νύχια και δόντια για να πετύχουν την παρθενική πρόκριση της ομάδας του σε τελικό Κυπέλλου. Η ταμπέλα του αουτσάιντερ που κουβαλούν τους αφαιρεί άγχος, ενώ αν οι παίκτες του Βαγγέλη Μάλφα βγάλουν από το μυαλό τους σκέψεις που έχουν σχέση με το πρωτάθλημα και παίξουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα του ματς, τότε τα μπορούν όλα.
Τα δύο ματς είναι νοκ άουτ, άρα σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση. Αν και εκεί δεν αναδειχθεί νικητής, η πρόκριση θα παιχτεί στην διαδικασία των πέναλτι.