ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  Α.ΜΕ.Λ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ακόμα ένα δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας μετά την συνάντηση με τον Υπουργό κο Σκέρτσο (πάντα με την σχετική φωτογραφία για πειστήριο ) για την επίσπευση των μεγάλων έργων στην Λευκάδα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην λειτουργία Πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, στην εξεύρεση  680 χιλιάδων ευρώ για την υποθαλάσσια ζεύξη, στον αγωγό ύδρευσης της Λευκάδας από τον Λούρο, στο συντονισμό ενεργειών για τη Μαρίνα του Βλυχού και  τέλος για την αξιοποίηση ακινήτων και κτιρίων του δημοσίου.

Για την υποθαλάσσια ζεύξη και τη Μαρίνα του Βλυχού πράγματι εδώ και χρόνια, κυβέρνηση και  βουλευτής, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες γι’  αυτά, αφού πρόκειται  για έργα που θα δοθούν σε ιδιώτες.

Την στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί το ΤΕΙ  ΙΟΝΙΩΝ και τώρα το πανεπιστημιακό τμήμα, ο βουλευτής  μας διαβεβαιώνει ότι θα «ανατρέψει» την κυβερνητική απόφαση……..

Όσον αφορά τα ακίνητα και τα κτίρια που έβαλε  στο μάτι για την «αξιοποίησή» τους δεν μας αναφέρει ούτε πόσα ούτε ποια είναι.

Το σημαντικότερο – το υπ’ αριθμόν ένα έργο – είναι ο αγωγός ύδρευσης.

Ένα χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις ότι εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι (140 εκατομμύρια ευρώ) από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφού έγινε διαγωνισμός και υπάρχει ανάδοχος, η κυβέρνηση το απένταξε  από το Ταμείο.

Τώρα έρχεται ο βουλευτής, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, να μας πει ότι του δήλωσε!!! ο υπουργός ότι θα προχωρήσει από άλλο πρόγραμμα…….

Όπως έχουμε καταλάβει, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και του βουλευτή είναι η υποθαλάσσια ζεύξη και η Μαρίνα Βλυχού. Προέχουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Για τα υπόλοιπα και κυρίως για την ύδρευση έχει προσωπικές διαβεβαιώσεις……

ΛΕΥΚΑΔΑ 29-11-2023