katsenos-gabros-2016

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη  εκπροσώπησε  ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς  στο συνέδριο των ΑΝΕΛ που ξεκίνησε χθες. Ο χαιρετισμός που απηύθυνε σίγουρα ενόχλησε κάποιους παλιούς συνοδοιπόρους….

Για αυτό και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο βουλευτής ναι μεν χειροκροτήθηκε ανεβαίνοντας, που αυτό είναι και το σύνηθες, χειροκροτήθηκε όμως και κατεβαίνοντας από το βήμα….

Ακολουθεί ο χαιρετισμός:

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, χαιρετίζω το συνέδριό σας.

Είναι χρήσιμο και σημαντικό όλα τα πολιτικά κόμματα, τα κύτταρα της δημοκρατίας μας, να προχωρούν σε διαδικασίες εσωτερικής ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης.

Καθώς επίσης να προχωρούν τακτικά σε διαδικασίες αξιολόγησης και αναθεώρησης των πολιτικών τους επιλογών με βάση το ρεαλισμό και την πραγματικότητα.

Στο παρελθόν με πολλούς από εσάς έχουμε συναντηθεί στον ίδιο πολιτικό φορέα τον οποίο σήμερα εκπροσωπώ στο συνέδριό σας.

Στην πορεία οι δρόμοι μας χώρισαν.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι διαφωνούμε στη βασική σας στρατηγική επιλογή συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κόμμα με πολύ διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και ριζικά αντίθετες θέσεις από εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, σε ό,τι αφορά την οικονομία, τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, τα ζητήματα παιδείας.

Βέβαια, στην πολιτική όλοι κάνουν τις επιλογές τους, και μέσα από αυτές κρίνουν και κρίνονται αναλόγως. Και φυσικά, δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε τις επιλογές
ενός άλλου πολιτικού φορέα.

Πέραν όμως από τις διαφωνίες, είναι καλό να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, πολίτες της ίδιας χώρας.

Και όλοι θεωρώ ότι πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για την ευημερία της Ελλάδας και των πολιτών της.

Ελπίζω και εύχομαι στο συνέδριό σας να προχωρήσετε στις απαραίτητες διαδικασίες πολιτικής ενδοσκόπησης -και για τη σημερινή πολιτική κατάσταση, -και γενικότερα, και να λάβετε τις πιο επωφελείς αποφάσεις για την πατρίδα μας.

Εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

Σας ευχαριστώ».