ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ = 4-3 πεν. (1-1 κ.α. & παρ.)
Ήταν η τέταρτη φορά από το 2000 και μετά, όπου ο ΠΑΣ Σφακιωτών αναζήτησε τον δρόμο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Όλες τις προηγούμενες (σεζόν 2006-07, σεζόν 2009-10 και σεζόν 2011-12), βρέθηκε σε αδιέξοδο. Φέτος, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι κατάφερε και εισήλθε στην… λεωφόρο που τον οδήγησε ένα βήμα πριν το τελικό. Ο ΠΑΣ πήρε μια μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν Τηλυκράτη που είχε τις ευκαιρίες να “καθαρίσει” το ματς εγκαίρως, αλλά το άφησε να φτάσει στην… ρώσικη ρουλέτα. Το πάθημα του αγώνα πρωταθλήματος όπου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στο ίδιο γήπεδο δεν έγινε μάθημα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με το ματς αυτό ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο της ΕΠΣ Π-Λ.
Ο ΠΑΣ παρατάχτηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Τηλυκράτης είχε κατοχή μπάλας, χωρίς όμως στο πρώτο ημίχρονο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Χαλκιόπουλου. Η έμπνευση του Γ. Κτενά να σουτάρει από μεγάλη απόσταση έχοντας δει την κίνηση του Σκιαδά, απέφερε το 1-0 για τον ΠΑΣ στο 55′. Ο Τηλυκράτης προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 64′ όταν ο Περιστέρης εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Καλογερή και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, κέρδισαν κάποια στημένα κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ, παρ’ όλα αυτά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ούτε ο Γ. Κτενάς στο 89′ που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια.
Στην ημίωρη παράταση οι όποιες προσπάθειες μπροστά από τις δύο εστίες δεν καρποφόρησαν και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, η οποία έστειλε παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους του ΠΑΣ στα… ουράνια για την μεγάλη επιτυχία της εισόδου στην τετράδα του θεσμού.
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Καλογερής, 0-1
Γ. Κτενάς, 1-1
Περιστέρης, άουτ
Ζάτσε, 2-1
Μακρυγιάννης, απέκρουσε ο Χαλκιόπουλος
Σ. Βακουφτσής, άουτ
Α. Λούζι 2-2
Κάλλιας 3-2
Γ. Καταγής 3-3
Πολυδωρόπουλος 4-3
Διαιτητικό τρίο: Ντίτσος, Π. Φραγκούλης, Μπάκος
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ (Β. Μάλφας): Χαλκιόπουλος, Γεωργάκης, Πλαστουργός, Σερδινιάρης (88′ Καρτάνος) , Σ. Βακουφτσής, Πολυδωρόπουλος, Κάλλιας, Γ. Κτενάς, Ι. Βακουφτσής (110′ Βασιλάκης), Σταματίου (118′ Ε. Λάζαρης), Ζάτσε.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Θειακός (46′ Βλάχος), Γ. Καταγής, Ρεκατσίνας, Α. Λούζι, Κτενάς, Περιστέρης, Παππάς (68′ Γ. Καταγής), Βρεττός, Μακρυγιάννης, Καλογερής.