Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες αντικατάστασης του φθαρμένου οδοστρώματος στον Άγιο Μηνά. Όπως μας ενημερώνει η Δημοτική Αρχή «οι αναπλάσεις δρόμων θα συνεχιστούν τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και στις γειτονιές καθώς αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των δημοτών και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.»

Ας ελπίσουμε μόνο πως όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα, γιατί οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν βαρεθεί τις παρεμβάσεις εντυπωσιασμού, εν ολίγης τα γνωστά μπαλώματα. Κακοτεχνίες τις οποίες θα ξαναβρούμε μπροστά μας τον χειμώνα.

Γενικά παρατηρείται μια κινητικότητα από πλευράς Δήμου να παρέμβει σε κομβικά σημεία, ώστε να αποκατασταθούν βλάβες ή όπως σήμερα να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι όπως στην οδό Καλυβιώτη!

Στον Άγιο Μηνά τώρα όπου πρόκειται για μία κεντρική οδική αρτηρία, στόχος πρέπει να είναι να γίνουν όλα με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο. Οι καταστηματάρχες της περιοχής επανειλημμένα έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον Άγιο Μηνά. Και με αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμαρχος Λευκάδας κάποια στιγμή: Η στάση ΚΤΕΛ αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και εμπόδιο στην κυκλοφορία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες!

IMG_9245Επίσης χρειάζεται να δοθεί λύση/εναλλακτική στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στα μαγαζιά στον Άγιο Μηνά. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε περαιτέρω το θέαμα αφού όλοι το βιώνουμε. Ας τολμήσει επιτέλους ένας Δήμαρχος να δώσει λύση σε αυτά τα ζητήματα και ας ενοχληθούν κάποιοι. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή μας θυμίζει συχνά πως δεν την ενδιαφέρει το πολίτικο κόστος, αλλά οι λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.