Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η περίοδος της συγκομιδής ξεκίνησε. Από την προηγούμενη Τετάρτη ο Τηλυκράτης έχει ένα νέο μέλος στην πλούσια συλλογή κυπέλλων που διαθέτει. Αυτό είναι το τρόπαιο που σήκωσε στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Π-Λ. Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, ο μήνας που η ομάδα της Λευκάδας έχει αρχίσει να δρέπει τους καρπούς μιας κουραστικής και συνάμα ψυχοφθόρας σεζόν δεν έχει τελειώσει. Έτσι, η στιγμή που θα φορέσει ένα ακόμη στέμμα, φτάνει. Μεσημέρι Σαββάτου 24 Μαρτίου στο Δημοτικό γήπεδο Φιλιππιάδας. Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής θα φιλοξενηθεί στην κωμόπολη της Ηπείρου από τον Εθνικό, σε ένα ματς που η νίκη θα του δώσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία. Αυτό το τρίποντο όμως, θα σημάνει ταυτόχρονα και την απόκτηση του δικαιώματος για την διεκδίκηση της ανόδου (μέσω μπαράζ) στην παραπάνω κατηγορία που δεν είναι άλλη από την Football League (ή αλλιώς Β’ Εθνική).

Η προετοιμασία για το ματς στον… βούρκο της Φιλιππιάδας ολοκληρώθηκε με χαλάρωμα μέσα σε πολύ καλό κλίμα το μεσημέρι της Παρασκευής. Για τον αγώνα αυτό που οι παίκτες της λευκαδίτικης ομάδας καλούνται να πράξουν το αυτονόητο, έχει σημάνει γενικός ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων του Τηλυκράτη που το μεσημέρι του Σαββάτου θα δημιουργήσουν το δικό τους κομβόι προς την Φιλιππιάδα για να σταθούν δίπλα στους παίκτες του Ανδρέα Παντζιαρά.

Το καλό για τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη είναι ότι ο Εθνικός εδώ και κάποιες ημέρες έχει “αποχαιρετήσει” την κατηγορία, που σημαίνει ότι δεν θα έχει την ψυχολογία να κυνηγήσει τους βαθμούς. Αυτό πάντως που δεν πρέπει να κάνει η ομάδα της Λευκάδας, είναι να υποτιμήσει τον Εθνικό, αφού για το κίνητρο και την θέλησή του κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο.