Μία εβδομάδα μας χωρίζει από την ημέρα έναρξης της προετοιμασίας του Τηλυκράτη και η διοίκηση του πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας καλείται να επιλύσει ένα ζήτημα που “καίει”. Αυτό δεν είναι άλλο από το γηπεδικό, καθώς ο Τηλυκράτης πρόκειται να γίνει για μία ακόμα φορά “τσιγγάνος”. Οι εργασίες αποκατάστασης μέρους του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Ανδρέα Πανζτιαρά και τους παίκτες του την χρήση του αγωνιστικού χώρου εντός του Αυγούστου, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα της πόλης θα αναγκαστεί να “μετακομίσει” στο γήπεδο Σφακιωτών για προπονήσεις και σε κάποια γήπεδα εκτός νησιού για την διεξαγωγή των φιλικών της. Την σημαντική αυτή στιγμή που η κάθε ομάδα θέτει τις βάσεις για μια επιτυχημένη σεζόν, ο Τηλυκράτης θα κληθεί να προχωρήσει με μεσοβέζικες λύσεις που όχι μόνο δεν θα τον βοηθήσουν, αλλά ενδεχομένως του δημιουργήσουν και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από εκεί που δεν τα περιμένει, καθώς η κακή κατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου Σφακιωτών εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμό ποδοσφαιριστών.

Το γιατί η έγκριση για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα δόθηκε δυόμιση μήνες αργότερα από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι μία ομάδα της Λευκάδας θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου, αλλά και 40 ημέρες μετά την γνωστοποίηση του προβιβασμού του Τηλυκράτη, είναι κάτι που δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που γνωρίζουν όσοι έχουν σχέση με ανάλογες εργασίες, είναι πως η αντικατάσταση του χλοοτάπητα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνεται εντός του Ιουνίου, σε σχέση με την όποια αντικατάσταση έχει γίνει τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου που οι θερμοκρασίες -συνήθως- είναι απαγορευτικές.

Το ζήτημα αυτό -που απασχολεί έντονα και την άλλη ομάδα της πόλης, τον Παλλευκάδιο- πρόκειται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που θα τεθεί στην συνέντευξη Τύπου που θα διοργανώσει εντός των ημερών η διοίκηση του Τηλυκράτη. Το γεγονός ότι ο Τηλυκράτης έφτασε στο σημείο να ακυρώσει “κλεισμένο” φιλικό με την ομάδα του Παναιτωλικού που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί εντός του Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο, ένα φιλικό που θα μπορούσε να αποτέλεσει μια καλή “ένεση” για το ταμείο του σωματείου, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί λίγο πριν οι παίκτες ριχτούν… με τα μούτρα στο τρέξιμο.

Στην συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου που αφορά την έγκριση που δόθηκε στο Δ.Σ. της 11ης Ιουλίου: “Εγκρίθηκαν εργασίες αποκατάστασης στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτων Γρηγόρης» που αφορούν την αποκατάσταση του χλοοτάπητα. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αφαίρεση- απομάκρυνση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα, ενώ για την καλύτερη υγεία και γρήγορη ανάπτυξη του νέου χλοοτάπητα που θα εγκατασταθεί θα απομακρυνθεί το υφιστάμενο υπόστρωμα και θα αντικατασταθεί με νέο όπου θα επιστρωθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Στην συνέχεια θα γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου έτοιμου χλοοτάπητα 250 τ.μ. ενώ θα ακολουθήσει η κατάλληλη λίπανση και ο ψεκασμός του. Οι εργασίες ύψους 3.844,00 ευρώ θα πραγματοποιηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ 2015)”.