Όσοι έσπευσαν στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας για να δουν ματς-ντέρμπι ανάμεσα στην πρώτη και τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας, απλά διαψεύστηκαν. Ο πρωτοπόρος Απόλλων Πάργας που παρατάχτηκε χωρίς πέντε ενδεκαδάτους παίκτες (Δ. Βάσιος, Ε. Βάσιος, Παπαδόπουλος, Α. Γκόγκα και Ντίσιος), έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον θεσμό του Κυπέλλου και λειτούργησε σαν σάκος του μποξ για τον Τηλυκράτη που ξεκίνησε τον αγώνα με ενδεκάδα πρωταθλήματος (η ίδια με αυτή που πήγε και στην σέντρα του αγώνα στο γήπεδο Σφακιωτών το περασμένο Σάββατο). Οι γηπεδούχοι έδωσαν χαρά στους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στην κερκίδα και είδαν πέντε γκολ, βέβαια αν λειτουργούσαν πιο απλά σε κάποιες περιπτώσεις και δεν ταλαιπωρούσαν την μπάλα, το σκορ ίσως να είχε πάρει διαστάσεις… ξεφτίλας για τον Απόλλωνα.

thl-par2
Ο Τηλυκράτης από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, ενώ οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν την πίεσή τους λίγο πάνω από την γραμμή του κέντρου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις από τις πτέρυγες, κάτι που κατάφεραν με τους δραστήριους Σ. Καταγή και Περιστέρη (ο Καλογερής που έπαιζε στην δεξιά πτέρυγα δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε), από τα πόδια των οποίων προήλθαν οι σέντρες στα δύο πρώτα γκολ. Η αδυναμία της Πάργας στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα να βγάλει το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάση.
Στο δεύτερο 45λεπτο Μακρυγιάννης και Περιστέρης ταλαιπώρησαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, η οποία μετά το 75′ παρέπαιε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η επίτευξη άλλων τριών γκολ μεταξύ 78′ και 90′ που έδωσαν διαστάσεις στην νίκη του Τηλυκράτη. Η Πάργα στο δεύτερο ημίχρονο είχε τρία σουτ του Μπιστιώλη που έφυγαν εκτός εστίας, ενώ η καλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, ήταν το δοκάρι του Μηλιώνη στο 86′.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
15′ Σέντρα του Σ. Καταγή, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά θα σημειώσει το 1-0.
30′ Σέντρα του Καλογερή, νέα κεφαλιά του Παπαδόπουλου θα καταλήξει άουτ.
43′ Ο Περιστέρης επιχείρησε την σέντρα και ο Καλογέρης που βρέθηκε σε θέση φορ με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.
47′ Διαγώνιο σουτ του Μπιστιώλη, ο Σκιαδάς δεν ανησύχησε.
78′ Από πάσα του Μακρυγιάννη, ο Περιστέρης με πλασέ “έγραψε” το 3-0.
81′ Το πλασέ του Σ. Καταγή αποκρούστηκε στην γραμμή της εστίας από τον Τόρε και ο Βλάχος στην εξέλιξη της φάσης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία.
86′ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Μηλιώνη, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σκιαδά και απομακρύνθηκε.
89′ Ο Περιστέρης πραγματοποίησε συρτή σέντρα και ο Μακρυγιάννης από κοντά έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα (4-0).
90′ Ο Μακρυγιάννης σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Γκόγκα και κατέληξε στα δίχτυα (5-0).
Διαιτητικό τρίο: Ντίτσος, Γκαρτζονίκας, Φραγκούλης.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Θ. Λιόλιος): Σκιαδάς, Σ. Καταγής, Ρεκατσίνας, Ρ. Λούζι, Α. Λούζι (65′ Θειακός), Βρεττός, Περιστέρης, Κτενάς (81′ Γ. Καταγής), Παπαδόπουλος (38′ λ.τ. Βλάχος), Μακρυγιάννης, Καλογερής.
ΠΑΡΓΑ (Γ. Μουστάκας): Σκάρπος, Ε. Γκόγκα, Μπιστιώλης, Δράκος, Κατσαούνης (46′ Τούσης), Τόρες, Α. Βάσιος, Σιδέρης (65′ Μελίδης), Ξαφέρι (51′ Ευαγγέλου), Μηλιώνης, Παππάς.