ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ = 0-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Με το… αριστερό μπήκε στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου ο Τηλυκράτης, που ηττήθηκε στην έδρα του από τον Ηρακλή με σκορ 2-0. Η ομάδα της Λευκάδας κατάφερε για 82 λεπτά να κρατήσει στο μηδέν τον “Γηραιό”, ωστόσο στα τελευταία λεπτά μίλησε η ποιότητα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Τάι που με τις περίτεχνες ενέργειές του και την εκτελεστική δεινότητα που τον χαρακτηρίζει χάρισε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το “τρίποντο”. Ο Τηλυκράτης μπορεί να στεναχωρήθηκε από τον τρόπο που ηττήθηκε, δηλαδή δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά, ωστόσο μόνο χαμόγελα του ταιριάζουν, αφού κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον “Γηραιό” που από το όνομά του και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς την αξία του.

Στο ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καμία ομάδα δεν πήρε ρίσκο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τηλυκράτης έδωσε βάρος στο αμυντικό του κομμάτι με στόχο να αποφύγει τα λάθη που θα έδιναν πλεονέκτημα στον Ηρακλή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον Καραγκούνη μόνο με δύο σουτ των Κασναφέρη και Πτηνόπουλου.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ψηλότερα την άμυνά τους, έτσι ο Τηλυκράτης βρήκε χώρους και δημιούργησε την πολύ καλή φάση στο 59′ με τον Πετράκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πάσα του Φέτση στην πλάτη της άμυνας. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι είχαν και δύο πλαγιοκοπήσεις σε ένα σημείο που η άμυνα του Ηρακλή αισθάνθηκε πίεση. Ο “Γηραιός” είχε ευκαιρία με την κεφαλιά άουτ του Ρόβα στο 75′ και στο 83′ προηγήθηκε. Ο Τάι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη και στην συνέχεια ο Παναγιωτούδης με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (0-1). Το γκολ επηρέασε τους γηπεδούχους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής που με σουτ από πλάγια θέση από τον Τάι στο 85′ πέτυχε το τελικό 0-2.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης (72′ Μπαλογιάννης), Κτενάς (81′ Γ. Καταγής), Γραμματικόπουλος, Γκίκα (86′ Καββαδίας), Καλογέρης, Φέτσης. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Τάι (87′ Κωστούλας), Ρόβας (89′ Κρυστάλλης), Παναγιωτούδης, Παπαδόπουλος (74′ Αμαραντίδης), Πτηνόπουλος (74′ Ντε Σμεντ), Καζναφέρης.

** Δύο κίτρινες κάρτες έδειξε ο διαιτητής Γρατσάνης. Η μία ήταν στον Κτενά και η άλλη στον Ντε Σμεντ.

** Στο άλλο ματς του ομίλου ο Βόλος επικράτησε του Παραλιμνίου με 1-0.

** Επόμενο ματς για τον Τηλυκράτη είναι αυτό στο Παραλίμνι την προσεχή Τετάρτη.