ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ Π-Λ 2017-2018

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ=0-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το… στρώσιμο του τραπεζιού ξεκίνησε τέλη Ιουλίου. Αφού έγιναν όλες οι ετοιμασίες, ως η κατάλληλη στιγμή για το σερβίρισμα του “ορεκτικού” επιλέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην περίπτωση του Τηλυκράτη αυτό -το “ορεκτικό”- ονομάστηκε “κατάκτηση Κυπέλλου”. Η ομάδα της Λευκάδας που σήκωσε την πρώτη κούπα που βρέθηκε στο διάβα της εντός της σεζόν που διανύουμε, προετοιμάζεται πλέον για να γευτεί το “κυρίως πιάτο”, που θα περιέχει το κύπελλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Και επειδή κάθε καλό γεύμα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα απολαυστικό επιδόρπιο, ο… σεφ (προπονητής) και οι συνεργάτες του (παίκτες) θα βάλουν τα δυνατά τους για το τρίτο, το πιο γλυκό τρόπαιο όλων: την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Ας δούμε, όμως, πως άνοιξε η… όρεξη των ανθρώπων του Τηλυκράτη. Στον 37ο τελικό της ΕΠΣ Π-Λ που οι φίλαθλοι θα θυμούνται περισσότερο για το οργανωτικό κομμάτι και λιγότερο για το αγωνιστικό (εξαιτίας της μετριότητάς του), οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με “πειραγμένες” -σε σχέση με τα ματς πρωταθλήματος- ενδεκάδες. Ο Τηλυκράτης που διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ από τον Εθνικό Φιλιππιάδας, αξιοποίησε δύο από τις καλές στιγμές του στα καρέ του Τσάκαλου και χρίστηκε κυπελλούχος για έκτη φορά από την έναρξη του θεσμού. Ο Εθνικός είχε μία όλη κι όλη καλή στιγμή, αυτή λίγο πριν την επίτευξη του 0-2. Αν κάποιος από τους παίκτες των ομάδων θα θυμάται περισσότερο από όλους τον τελικό Κυπέλλου, αυτός είναι σίγουρα ο Δημήτρης Καββαδίας που με ένα γκολ και μία ασίστ κατέκτησε τον τίτλο του MVP.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

12′ Σουτ του Καββαδία, ο Τσάκαλος απέκρουσε σε κόρνερ.

17′ Επικίνδυνο γύρισμα του Τσελάι, ο Παπαρούνης απομάκρυνε.

32′ Ο Καββαδίας που “έκλεψε” την μπάλα πίσω από την σέντρα, με κούρσα 50 μέτρων μπήκε στην περιοχή του Τσάκαλου και με σουτ στην γωνία πέτυχε το 0-1.

62′ Κεφαλιά του Γεωργάκη κατέληξε άουτ.

73′ Ο Μπαλογιάννης επιχείρησε ατομική προσπάθεια, ωστόσο το τελείωμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε αφού η μπάλα κατέληξε άουτ.

85′ Ο Μαλλάτος πραγματοποίησε το σουτ δίνοντας στην μπάλα πορεία προς την εστία, ο Ιασωνίδης όμως βρέθηκε στην σωστή θέση και πέφτοντας έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο.

86′ Ιδανική αντεπίθεση για τον Τηλυκράτη με τον Καββαδία να πασάρει στον Γκίκα που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τσάκαλο και με πλασέ πέτυχε το 0-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Ν. Λάππας): Τσάκαλος, Χρήστου, Σαραντάρης, Μαλλάτος, Παπαρούνης (85′ Λέντζος), Μανιώτης, Δημουλάς, Κούσης, Σιδηρόπουλος, Σιώρος, Καραγκούνης (70′ Τσιάπι).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Τρανουλίδης, Τσελάι (25′ λ.τ. Περιστέρης), Βασίλας (86′ Λογαράς), Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Καββαδίας (88′ Παπακωνσταντής), Μπαλογιάννης, Κτενάς, Γεωργάκης (70′ Γκίκα), Γ. Καταγής, Καλογερής.