ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ = 2-0

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Όλα του τα “θέλω” έγιναν πράξη. Ο Τηλυκράτης κέρδισε την ΑΕ Ποντίων, ενώ μακριά από το τρίποντο έμειναν το Αμύνταιο στη Λευκίμμη και ο Αμφίλοχος στην Ηγουμενίτσα. Η διαφορά από την δεύτερη θέση αυξήθηκε από τον έναν στους τρεις βαθμούς, οπότε η 22η αγωνιστική μπορεί να χαρακτηριστεί ως… χαλί τίτλου για την ομάδα της Λευκάδας. Αρκεί φυσικά στις αγωνιστικές που υπολείπονται ο Τηλυκράτης να διατηρήσει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στα δύο εντός έδρας ματς που προηγήθηκαν.

Ο Τηλυκράτης που δεν είχε περιθώρια για κάτι λιγότερο από το τρίποντο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και το γκολ εκείνο που έκανε το έργο του ευκολότερο. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να πραγματοποιήσουν αξιόλογη επίθεση. Οι γηπεδούχοι που επιχείρησαν να πλαγιοκοπήσουν την αντίπαλη άμυνα, σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτούργησαν με την απαιτούμενη ταχύτητα. Όταν, όμως, αυτό έγινε, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το γκολ. Γκίκα, Γραμματικόπουλος και Περιστέρης απείλησαν στο 6′, το 21′ και το 24′, ενώ στο 34′ ο Τσελάι τροφοδότησε τον Γραμματικόπουλο, αυτός σούταρε και η μπάλα αποκρούστηκε από την ρίζα του κάθετου δοκαριού. Στο 39′ Περιστέρης και Τσελάι βρέθηκαν με “κλειστά” μάτια, ο τελευταίος επιχείρησε την συρτή σέντρα και ο Γραμματικόπουλος που καιροφυλακτούσε με σουτ πέτυχε το 1-0. Ο Πετράκος και ο Περιστέρης στο 39′ και 42′ αντίστοιχα νικήθηκαν από τον Κωφίδη που πραγματοποίησε σωτήριες για την ομάδα του αποκρούσεις.

Στο 53′ το μακρινό σουτ του Μπορτουτζάν αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη, αποτρέποντας έτσι την ισοφάριση. Εκεί ο Τηλυκράτης… ανασκουμπώθηκε και μέσα σε τρία λεπτά είχε δοκάρι, ενώ πέτυχε και το 2-0. Στο 56′ ο Γκίκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 58′ ο Γραμματικόπουλος έδωσε την ασίστ και ο Πετράκος που έβαλε την μπάλα μπροστά του και μπήκε στην μεγάλη περιοχή, με συρτό σουτ πέτυχε το 2-0. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, ο Τηλυκράτης χαλάρωσε υπερβολικά, γεγονός που επέτρεψε στους Σαββίδη (71′) και Χαματάι (81′) να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι, Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος (59′ λ.τ. Καλογερής), Περιστέρης (80′ Μπαλογιάννης), Κτενάς, Γραμματικόπουλος (87′ Παπακωνσταντής), Γ. Καταγής, Γκίκα (75′ Καββαδίας).

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ (Γ. Παπακώστας): Κωφίδης, Σαββίδης, Ντούκα, Ιασωνίδης, Λιάμης (80′ Ίττης), Αντωνιάδης, Βλαδίκας (63′ Χαματάι), Σβίρος (46′ Κοτζατισόγλου), Ηλίας, Μετικάνος (46′ Παναγιωτίδης), Μπορτουτζάν.