Θέματα πολλά. Διοικητικός απολογισμός για αρχή. Κατόπιν, ο “κολλητός” του σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο οικονομικός απολογισμός. Στη συνέχεια, γνωστοποίηση της αλλαγής προέδρου, λεπτομερή αναφορά για την μη επίτευξη συνεργασίας με τον Παλλευκάδιο, αλλά και η συζήτηση για την Ακαδημία. Απ’ όλα είχε η Γενική Συνέλευση του Τηλυκράτη. Δεν είχε βέβαια το σημαντικότερο συστατικό της. Τους φιλάθλους. Αυτοί για τους οποίους γίνεται η Γ.Σ. πήραν “απουσία”. Απουσία από την σημαντικότερη διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας ο λόγος δίνεται και στους φίλους του σωματείου.
Ο πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς, την ώρα της ανάγνωσης του διοικητικού απολογισμού, προχώρησε σε αναφορά όλων των κινήσεων που έλαβαν χώρα από την ημέρα ανάληψης της διοίκησης. Μέρος της συζήτησης αφορούσε την Ακαδημία, γνωστοποιήθηκε η μεταφορά της ομάδας σε νέα γραφεία (στο Εμπ. Κέντρο “The City”), και έγινε εκτενή αναφορά στις συζητήσεις περί της συνεργασίας με τον Παλλευκάδιο. “Ξεκινήσαμε κουμπωμένοι, το τέλος, όμως, δεν ήταν αυτό που άρμοζε στην πορεία της ομάδας” υποστήριξε για την αγωνιστική παρουσία ο νυν πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση του ισοσκελισμένου οικονομικού απολογισμού. Και οι δύο απολογισμοί (διοικητικός και οικονομικός) εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. που έδωσαν το “παρών” και τους λιγοστούς φιλάθλους που είχαν δικαίωμα ψήφου (οι ταμειακώς τακτοποιημένοι).
Για Παλλευκάδιο
Ο Γιώργος Βαγενάς, από τον οποίο ζητήθηκε να αναφέρει τους λόγους παύσης των διεργασιών για συνεργασία με τον Παλλευκάδιο, τόνισε: “Ο Παλλευκάδιος μας πρότεινε μια ευρεία συνεργασία, δεν θα την έλεγα συνένωση από την στιγμή που θα ήταν δύο οι ομάδες. Μπροστά θα ήταν ο Τηλυκράτης και πίσω ο Παλλευκάδιος, στον οποίο θα αγωνίζονταν παιδιά από την Ακαδημία. Όλα αυτά με ένα Δ.Σ. που θα ηγούνταν της προσπάθειας και θα υπήρχε κοινό ταμείο”. Ακολούθησε η γνωστοποίηση της απάντησης του Τηλυκράτη στον Παλλευκάδιο: “Το συμβούλιο μας είπε παμψηφεί ‘όχι’ επειδή μας προτάθηκε να υπάρχουν Ακαδημίες μόνο με το όνομα Παλλευκάδιος, διαλύοντας ουσιαστικά τις δικές μας Ακαδημίες”. Από πλευράς της διοίκησης του Τηλυκράτη υπήρξε και αντιπρόταση: “Για ένα χρόνο να υπάρχουν και οι δύο Ακαδημίες, με τρόπο λειτουργίας όμοιο με τον τωρινό. Αν στην πορεία όλα κυλήσουν ομαλά, να πάμε σε ένωσή τους”. Ο Γ. Βαγενάς επισήμανε το σημείο στο οποίο σημειώθηκε εμπλοκή: “Δεν θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε διαλύοντας την Ακαδημία μας σε μια καταρχήν εύθραυστη συνεργασία, γιατί αν κάτι δεν πήγαινε καλά, του χρόνου θα μέναμε πάλι με 15 δελτία και όχι με 100 που έχουμε συνολικά σε όλα τα τμήματά μας τώρα. Επίσης δεν θέλαμε να σπάσουμε την συμφωνία με τον κ. Κούρτη και το Soccer Club παίρνοντας τα παιδιά να φύγουμε. Επειδή για τον Παλλευκάδιο το θέμα της Ακαδημίας ήταν ‘κόκκινη’ γραμμή, οι συζητήσεις σταμάτησαν εκεί”.
Ο νέος πρόεδρος
Η αναφορά στην μελλοντική πορεία της ομάδας ξεκίνησε με την είδηση που πρώτο σας μετέφερε το lefkadaweb.gr. Στην θέση του προέδρου θα βρεθεί από την 1η Ιουνίου ο νυν αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Βλάχος, ενώ ο Γιώργος Βαγενάς θα βρεθεί σε άλλο πόστο του Δ.Σ. “Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ., ήταν τιμητικό για μένα να ηγούμαι αυτής της προσπάθειας” τόνισε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς και συνέχισε: “Ευχαριστώ τους προπονητές και τους παίκτες. Ορισμένοι απέρριψαν άλλες προτάσεις, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ήρθαν μην ακούγοντας σχόλια όπως “που πάτε;”. Ο Γ. Βαγενάς στάθηκε στο ότι “κανένας δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα”, και προανήγγειλε την παρουσία των Κώστα Κοντοπρία και Ηλία Ασπρογέρακα σε θέσεις του Δ.Σ.
“Δεν μπορούσα να αρνηθώ”
Ο Τριαντάφυλλος Βλάχος ξεκίνησε την ομιλία του με την υπόσχεση που είχε δώσει: “Είχα υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που υλοποιούνταν μεγάλο μέρος του αρχικού σχεδιασμού, θα αναλάμβανα την προεδρία. Δεν μπορώ πλέον να αρνηθώ την πρόταση του νυν προέδρου και έτσι θα μπω μπροστά” ανέφερε και μίλησε για συνέχιση του φετινού πλάνου λειτουργίας. Παράλληλα μίλησε για αλλαγές στο οργανωτικό κομμάτι, αρχής γενομένης από την αλλαγή των γραφείων. Ζήτησε αγκάλιασμα του σωματείου από τον κόσμο και τόνισε πως αν γίνει “πιο καλή κατανομή των εργασιών” όλα θα είναι καλύτερα. Το ντόπιο έμψυχο δυναμικό θα αποτελέσει και πάλι την βάση του σωματείου, με τον Τρ. Βλάχο να επισημαίνει: “Η Λευκάδα είναι ο Τηλυκράτης, οι ρίζες του είναι βαθιές. Φτάνουν από την μία άκρη του νησιού στην άλλη και τις κρατάμε. Μέσα από αυτές τις ρίζες να γίνει κάτι καινούργιο. Γι’ αυτό θέλουμε τον κόσμο και τον κάθε Λευκαδίτη δίπλα μας, να βοηθήσει ώστε αυτή η ομάδα να πάει λίγο παραπέρα και να σταθεί στα πόδια της”. Η νέα σεζόν χαρακτηρίστηκε “σεζόν καθιέρωσης”, ενώ τέλος ζήτησε να κρατηθεί το σωματείο μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις.