«Οποίος θέλει να κάνει δουλειά με τον Δήμο, θα λέει θα πάω στο Επιμελητήριο!»

Συνέντευξη Τύπου για το μπαράζ επιθέσεων που δέχτηκε από την Δημοτική Αρχή πριν αλλά και μετά τις εκλογές παραχώρησε o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης την Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα και ήταν πραγματικά εντυπωσιακά τα όσα αποκάλυψε για διάφορα ζητήματα που συνέβησαν μεταξύ του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως αν βγει κάποιος και αρνηθεί τα όσα αποκάλυψε στην Συνέντευξη Τύπου δεν θα διστάσει να πει και ονόματα!

Επίσης άφησε και αιχμές για ένα τοπικό ΜΜΕ, το οποίο καλύπτει σύμφωνα με τον κο Σκιαδαρέση επιλεκτικά τα γεγονότα. Στρώνει χαλί στους επικριτές του Επιμελητηρίου, αλλά ποτέ δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία και είναι αντιδεοντολογικό είπε ο κος Σκιαδαρέσης.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αλλά να του θέσουμε και κάποια ερωτήματα. Μαζί του στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιπρόεδρος κος Μπουρδάρας.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά γιατί τα θέματα ήταν πολλά και οι αποκαλύψεις τσουχτερές:

Είναι γεγονός πως ο συνδυασμός του κου Σκιαδαρέση στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατάφερε να πάρει την νίκη με ένα μεγάλο ποσοστό. Παρά την λάσπη που δέχτηκε ο συνδυασμός ο κόσμος στήριξε και επιβράβευσε τις προσπάθειές του πιστεύει ο κος Σκιαδαρέσης.

“Πέσανε όλοι πάνω μας, αλλά δικαιωθήκαμε!”

«Το ποσοστό που καταφέραμε να κερδίσουμε ήταν πολύ μεγάλο και να ξέρετε πως σε αυτές τις εκλογές εγώ προσωπικά δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, δεν πήγα σε κανένα μαγαζί. Δεν το έκανα, σκεπτόμενος ότι αγωνίστηκα για το Επιμελητήριο. Αν οι συνάδελφοι δεν με τιμήσουν με την ψήφο τους, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι. Αν δεν αναγνωρίσουν την δουλειά που κάναμε τότε να φύγω καλύτερα, να πάω σπίτι μου, είπε. «Φάνηκε όμως ότι ο κόσμος εκτίμησε τη δουλειά που κάναμε και το ποσοστό μας δικαίωσε! Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι το ποσοστό που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, επειδή όλοι γνωρίζουν σε ποιο χώρο ανήκω πολιτικά, δεν ήταν της ΝΔ! Ήταν άνθρωποι από όλους τους χώρους που μας ψήφησαν και τους ευχαριστώ όλους! Εμείς στο Επιμελητήριο δεν το βλέπουμε κομματικά, για εμάς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και εξυπηρετούμε όλους το ίδιο!»

“Το 73% τους πείραξε! Πυρ ομαδόν από Γκογκάκη, Σέρβο, Νικητάκη, Δήμαρχο και Σπύρο Πολίτη εναντίον του Επιμελητηρίου”

Πέρα από την γενικότερη λάσπη ο κος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Επιμελητηρίου. «Ξεκάθαρα ο Δήμος και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις εκλογές του Επιμελητηρίου απέναντι στην υποψηφιότητά μας. Όχι μόνο λειτούργησαν παρασκηνιακά, αλλά όπως μας αποκάλυψε ο κος Σκιαδαρέσης: “Επεχείρησαν και έβαλαν σε άλλο συνδυασμό 8 άτομα! Έπεσαν όλοι πάνω μας! Έχω αντιδήμαρχο, και αν μου το αμφισβητήσει θα τον κατονομάσω, ο οποίος έπιασε συγκεκριμένους ανθρώπους επαγγελματίες στην Λευκάδα και τους είπε να μπουν σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Επιτρέπεται ένας Αντιδήμαρχος να παρεμβαίνει έτσι σε εκλογές φορέων; Κσλώς η κακώς βγήκαμε και εκ τότε επικρατεί ένα πυρ ομαδόν από Γκογκάκη, Νικητάκη, Δήμαρχο και Σπύρο Πολίτη εναντίον του Επιμελητηρίου. Είναι γεγονός ότι το 73% τους πείραξε, ας μάθουν να το δεχτούν..»

“Θα αποφασίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα αν μπορούμε και αν θέλουμε!”

Τελευταία το Επιμελητήριο απασχολεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Λευκάδας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο με διάφορα ζητήματα. Η αιτία αυτής της αντιπαράθεσης είναι πολιτική και εσείς την προκαλείτε σύμφωνα με τον Δήμαρχο. Φαίνεται πως βλέπει σε εσάς τον πολίτικο αντίπαλο του στις επερχόμενες εκλογές, θα είστε υποψήφιος;

«Το αν θα ασχοληθούμε ή όχι δεν έχει να κάνει με το ποσοστό που πήραμε, αλλά με το αν μπορούμε να προσφέρουμε. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πάω κάπου για τον τίτλο, ούτε για να διοικήσω κάποιους. Έχω πολλούς εργαζόμενους που συνεργάζομαι στις επιχειρήσεις μου. Ότι κάνω το βλέπω σαν συνεργασία. Αν μπορούμε να προσφέρουμε, θα το σκεφτούμε! Είμαστε πλέον μια καλή ομάδα στο Επιμελητήριο και θα αποφασίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα αν μπορούμε και αν θέλουμε!»

Αυτό που ξεκαθάρισε ο κος Σκιαδαρέσης είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μια υποψηφιότητα για βουλευτής! Όμως όσον αφορά τον Δήμο «σύντομα η ομάδα θα συναποφασίσουμε όλοι μαζί την επομένη κίνηση.»

Στολισμός Χριστουγέννων – Άδεια μετ’ εμποδίων

Ρωτήσαμε τον κ. Σκιαδαρέση και για τα θέματα που έχουν προκαλέσει τελευταία την ένταση με την Δημοτική Αρχή:

«Όντως δόθηκε μια άδεια από τον Δήμο να στολίσουμε. Έτσι όμως που δόθηκε ήταν σαν να σου βάζει εμπόδια παντού. Να μην βιδώσουμε για παράδειγμα τα δέντρα στην αγορά, κάτι που κρίναμε ότι είναι επικίνδυνο. Θα είχαμε στη ουσία δέντρα στον αέρα που δεν θα μπορούσαμε να τα τοποθετήσουμε με ασφάλεια. Μετά μας έλεγαν να μην βάλουμε το σπιτάκι στον Άγιο Μηνά, κάτι που πάλι δεν είχαν δικαίωμα να μας το υποδείξουν.»

Mε τον Δήμαρχο θα μιλάμε μόνο γραπτώς, δεν μπορώ να εμπιστευτώ τα λεγόμενά του!”

Ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να σχεδιάζουν και να συνδιοργανώνουν τα Χριστούγεννα στην Λευκάδα, φαίνεται πως ούτε εδώ υπάρχει κοινός τόπος. Τραγελαφικά τα όσα αποκάλυψε ο κος Σκιαδαρέσης για το παρασκήνιο με το παγοδρόμιο:

«Μας απαγόρευσαν να πάμε στην πλατεία. Μετά μας πρότειναν το παρκινγκ στο Διοικητήριο, απέναντι από το Τελωνείο. Εμείς το επιδιώξαμε, αλλά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν το δέχτηκε. Ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» μιας και αρέσουν στον Δήμαρχο αυτές οι εκφράσεις, μας το απαγόρευσε. Ενώ του είπαμε ότι ο Δήμαρχος συμφωνεί να πάμε στο παρκινγκ, τελικά πέρασε η άποψη του κου Βλάχου. Κλασσικά όταν η Δημόσια Διοίκηση δεν θέλει να κάνει κάτι σου βάζει μπροστά τις αδειοδοτήσεις. Έτσι και ο κος Βλάχος μας είπε ότι θα χρειαστούν αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο, ενώ ο Δήμαρχος μας είχε πει ότι συμφωνεί μαζί μας. Δεν βγάλαμε άκρη και μετά μας πήγαν στην παραλία.»

Λεφτά υπάρχουν… για πέταμα!

Άλλο ένα παράδοξο αποκάλυψε ο κος Σκιαδαρέσης: Είχαν ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί ένα μόνιμο πίλαρ στην παράλια για το παγοδρόμιο, αλλά και εδώ μόνο εμπόδια…

«Επειδή δεν επιτρέπεται να τοποθετήσει κανείς πέρα από την Δημοτική Αρχή κάτι μόνιμο, ζητήσαμε από τον Δήμο να πληρώσουμε εμείς την ΔΕΗ και να μπει ένα μόνιμο πίλαρ στην παραλία ώστε να μην το πληρώνουμε κάθε χρόνο 7000 Ευρώ! Ο Δήμος όμως δεν το δέχεται. Έτσι πληρώνουμε κάθε χρόνο 7000 Ευρώ, όχι για το ρεύμα που καταναλώθηκε, αλλά για την εγκατάσταση του πίλαρ! Αν εσείς βλέπετε εδώ διάθεση για συνεργασία….»

Τα στραβά μάτια του Δημάρχου

«Να μιλήσουμε για τα σπιτάκια στο παγοδρόμιο; Μας έστειλαν ένα χαρτί και μας είπαν ότι δε μπορούμε να τα νοικιάσουμε… Με πήρε ο Δήμαρχος τηλέφωνο και σας δηλώνω πως μετά από αυτό εμείς με το Δήμαρχο θα μιλάμε μόνο γραπτώς! Δεν μπορώ να εμπιστευτώ  τα λεγόμενα του! Μου είπε ότι δεν μπορούμε να νοικιάσουμε τα σπιτάκια στον χώρο κανονικά και ότι ο ίδιος έστειλε χαρτί για να είναι νόμιμος. Επειδή όμως καταλαβαίνει ότι πρέπει να έχουμε κάποια έσοδα, να κάνουμε την δουλειά μας και αν δεν υπάρχει πρόβλημα είμαστε οκ.» Δηλαδή προχώρα νοίκιασε τα και εγώ θα κάνω τα στραβά μάτια…

“Δεν ήθελαν συνδιοργάνωση”

Ωραίες και οι θεωρίες του Δημάρχου για το “Εγώ” που θα γίνεται “Eμείς” για το καλό του τόπου. Λόγια του αέρα όπως αποδεικνύεται.

Κύριε Σκιαδαρέση, ακουστήκαν και πολλά για το ότι δεν επιδιώξατε τα «Λευκά Χριστούγεννα» να γίνουν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο, κάτι που σίγουρα θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην όλη ιστορία!

«Εμείς του προτείναμε να το συνδιοργανώσουμε στην παραλία, ανεξάρτητα από τα οικονομικά. Δεν τους ζητήσαμε λεφτά. Ο Δήμαρχος όμως μας απάντησε ότι δεν θέλει.»

Τα παράπονα του Μάρκου Νικητάκη

Είδαμε τον αντιδήμαρχο κο Νικητάκη να εκφράζει παράπονα γιατί δεν αναφέρατε τον Δήμο Λευκάδας στους χορηγούς στην αφίσα.

«Την βραδιά που φέραμε το συγκρότημα στο παγοδρόμιο βγάλαμε αφίσα με τους χορηγούς της συναυλίας. Αυτή την αφίσα έβγαλε φωτογραφία ο κος Νικητάκης. Τον Δήμο Λευκάδας γιατί να τον βάλουμε στην προκειμένη φάση ως χορηγό στην άφησα, αφού δεν ήταν χορηγός της συναυλίας;»

“Δεν του κάνουμε αντιπολίτευση, του χαριστήκαμε!”

Είναι γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υφίστανται αντιπολίτευση πέρα από κάποια μεμονωμένα πρόσωπα. Μήπως ο Δήμαρχος βλέπει σε εσάς την αντιπολίτευση που δεν έχει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

«Ο Δήμαρχος νομίζει ότι εμείς του κάνουμε αντιπολίτευση. Αντιθέτως μέχρι τώρα δεν κάνουμε τίποτα. Μπορεί αυτό να είναι το λάθος μας, ότι δεν του κάνουμε αντιπολίτευση γιατί του χαριστήκαμε! Τον αφήσαμε λόγω απειρίας 3 χρόνια να βρει τον βηματισμό του, αλλά τελικά δεν γίνεται τίποτα. Τελικά δεν υπάρχει αντιπολίτευση πουθενά, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε πουθενά! 3 χρόνια πάει μονός του χαλαρός! Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τα μέλη μας. Αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το Δήμο και το βαφτίζει αντιπολίτευση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.»

“Ο Δήμος δεν είναι μόνο για να εισπράττει! Που πήγαν τα λεφτά από τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας;”

Ο κος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που επιβάλλονται από την Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια:

«Η επίθεση που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση στους επαγγελματίες είναι άνευ προηγουμένου για αυτό και εμείς πρέπει να προστατεύουμε τα μέλη μας. Δε μπορούμε να επιβιώσουμε. Ο Δήμος δεν είναι εδώ μόνο για να εισπράττει. Πόσα έχει εισπράξει από την τελευταία αύξηση στα σκουπίδια; Πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στην διαχείριση σκουπιδιών;  Που έχουν πάει τα χρήματα; Η Δημοτική Αρχή όφειλε να μας καλεί να συζητάμε για όλα αυτά τα θέματα. Προωθεί τώρα και άλλες αυξήσεις, ετοιμάζεται μια επιπλέον αύξηση στα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα!»

Θέμα επιστολές: Βλέπουμε τις δηλώσεις ότι άλληλο-στεναχώριουνται οι αιρετοί μας γιατί οι μεν δεν έχουν υπογράψει στους δε και αντίστροφα. Άκρως υποκριτικό θα το χαρακτήριζα, πείτε μας γιατί εσείς δεν υπογράψατε την επιστολή της Δημοτικής Αρχής στον Υπουργό Παιδείας;

“Ξεκίνησε λάθος όλη αυτή η ιστορία. Έπρεπε εξ αρχής ο επικεφαλής στον Νομό μας ο κος Αντιπεριφερειάρχης να καλέσει όλους του φορείς να συζητήσουμε για να χαράξουμε όλοι μαζί μια κοινή γραμμή. Δεν έγινε αυτό. Και ενώ έλεγαν πως η συνάντηση που οργάνωσε για αυτό το θέμα το Επιμελητήριο δεν χρειαζόταν γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα, μετά ξεκίνησαν να κάνουν συναντήσεις. Και γιατί αφού το έχουν λύσει το πρόβλημα και δεν χρειαζόταν η επιστολή του Βουλευτή έστειλαν νέα επιστολή; Και γιατί δεν μνημονεύσαμε μέσα στην επιστολή τους 48 φορείς; Και λένε ότι δεν χρειάζεται γιατί εκπροσωπούνται από Δήμο, Περιφέρεια κλπ οι φορείς. Αν καταλήξουμε αυτό το σκεπτικό τότε όλους μας εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης , άρα ας μην υπογράψει κανείς…”

Το «απαράδεκτο» του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας – Δεν θέλουν την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδιτών!

Ακούσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας  κο Χαλικιά να αναφέρεται στα απαράδεκτα πράγματα που θέλατε να συμπεριληφθούν στην επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας. Τι απαράδεκτο ζητήσατε να συμπεριληφθεί;

“Ακουστέ ποιο ήταν το απαράδεκτο που θέλαμε να διατυπωθεί στην επιστολή: “Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί αίτημα του συνόλου των φορέων και των κατοίκων και η μη υλοποίηση του αιτήματος θα προκαλέσει την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδιτών.” Αυτό ήταν το απαράδεκτο, ότι δηλαδή η μη υλοποίηση θα προκαλέσει την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδιτών! Τι ενοχλεί αυτή η έκφραση; Να είμαστε κομματικοι, αλλά όχι και τόσο! Η κυβέρνηση δίνει τα 2 έτους ΙΕΚ σαν τυράκι για να μην έχει πανεπιστημιακή σχολή η Λευκάδα. Πρέπει και εμείς όμως να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ευθύνες που φεύγει το ΤΕΙ γιατί δε έχουμε λύσει το κτηριακό! Υπάρχει και κάποιος που δημιούργησε το πρόβλημα με το ΤΕΙ όταν για ψηφοθηρικούς λογούς έγινε τότε η μεταφορά του ΤΕΙ στο ΚΤΕΛ..»

Απειλές σε σωματεία που υπέγραψαν την επιστολή του βουλευτή;

Όσον αφορά τις επιστολές πρόεκυψε ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα.  Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια σωματεία που υπέγραψαν την επιστολή του βουλευτή δέχονται απειλές. Γνωρίζετε κάτι για αυτό;

«Έχουν γίνει τηλέφωνα από συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε προέδρους που υπέγραψαν και απείλησε ότι θα τους ζητήσει το λόγο και ότι θα δείτε τι έχει να γίνει από τώρα και πέρα. Αν το αρνηθούν θα πω ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είπε αυτά τα πράγματα σε πρόεδρο Σωματείου! Ας βγουν να πουν ότι δεν έγινε!»

“Ένας ταχυδρόμος υπεύθυνος Τουρισμού στον Δήμο Λευκάδας!”

Με αφορμή το σχόλιο του υπεύθυνου Τουρισμού στον Δήμο Λευκάδας κου Περδικάρη στην Επιτροπή Τουρισμού ότι άδοξα τελείωσε η ιστορία με το Brand Name, ο κος Σκιαδαρέσης σχολίασε τα της Επιτροπής Τουρισμού:

«Ένας πρώην ταχυδρόμος, ο κος Περδικάρης είναι υπεύθυνος Τουρισμού στον Δήμο Λευκάδας! Ναι, είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του Τουρισμού και είναι στην Επιτροπή Τουρισμού! Όφειλε ο Δήμαρχος να έχει στην Επιτροπή Τουρισμού κάποιον σχετικό με τον Τουρισμό!  Εγώ το δηλώνω ότι δεν θα πάω ξανά στην Επιτροπή Τουρισμού να συζητάμε για μπρελόκ, βραχιόλια και χαρτάκια που θα δίνουμε στις εκθέσεις. Το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο. Αυτά γινόταν πριν 40 χρόνια! Να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος φτιάχνει και διαφημίστηκες σακούλες να δίνουμε! Όταν λοιπόν ξοδεύουμε τα χρήματα μας για τέτοια πράγματα τι να πω! Προκαλώ και τους υπόλοιπους μέσα στην Επιτροπή Τουρισμού να πάρουν θέση! Για μένα είναι απαράδεκτο και δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε εκεί. Αν ήθελαν να συζητήσουμε σοβαρά θα πρέπει να μην ασχολούμαστε με τέτοια ξεπερασμένα πράγματα.»

“Εδώ κάποιοι έχουν γίνει επαγγελματίες τουρίστες”

«Να πηγαίνουμε σε εκθέσεις τουρισμού και να κάνουμε τι; Βγήκε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων και με εγκάλεσε πως δεν πήγα στην έκθεση στην Αγγλία. Εγώ ταξίδια τουρισμού δεν κάνω! Στις εκθέσεις τουρισμού πρέπει να πηγαίνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι οι επαγγελματίες τουρίστες! Εδώ κάποιοι έχουν γίνει επαγγελματίες τουρίστες! Πόσοι έχουν απομείνει στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου; Κανείς! Κάναμε όλοι προτάσεις, τις πήρε ο Δήμος και τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά! Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο!»

Brand Name – Το Σαμποτάζ  γίνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο!

«Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατοχυρώσουμε ως Επιμελητήριο το Brand Name. Μιλήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και μας είπε να προωθήσουμε το αίτημά μας στην Περιφέρεια. Στείλαμε την επιστολή μας στον υπεύθυνο Τουρισμού στην Περιφέρεια κο Γαλιατσάτο και μας απάντησε ότι αυτό που αποφασίσαμε όλοι εμείς οι φορείς στην Λευκάδα δεν είναι καλό κατά την άποψή του και δεν πρέπει να το προωθήσει η Περιφέρεια. Το Brand Name δεν του αρέσει, θέλει πολλά χρήματα μας λέει, έχει διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα. Εμείς του είπαμε κατοχύρωσέ το και θα αναλάβουμε τα έξοδα. Πάλι αρνήθηκε! Προσπαθεί να με πείσει ένας Κεφαλλονίτης ότι θέλει το καλό της Λευκάδας! Έμενα δεν με έπεισε! Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και δεν θα το εγκαταλείψουμε! Ως Επιμελητήριο έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία  να κατοχυρώσουμε το εμπορικό σήμα και σε 4 μήνες θα το έχουμε έτοιμο. Ο δικός μας Αντιπεριφερειάρχης  κος Χαλικιάς μας είπε ότι με την τροπή που έχει πάρει το θέμα μόνο ο Περιφερειάρχης μπορεί να το λύσει. Ο ίδιος δεν θέλει να κοντραριστεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. Εγώ θα κάνω πάλι συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για το θέμα! Θα επιμείνω!»

“Οποίος θέλει να κάνει δουλειά με τον Δήμο θα λέει θα πάω στο Επιμελητήριο!”

Πολλά τα θέματα που έχουν προκύψει τελευταία και έχουν προκαλέσει την οργή διάφορων αντιδημάρχων. O κος Σέρβος για παράδειγμα ενοχλήθηκε από ένα δημοσίευμα που αφορούσε κάδους στην Εξάνθεια. Τι συνέβη κε Σκιαδαρέση;

«Σε συνάντηση που είχαμε με τα σπουδαιότερα Σωματεία Λευκαδιτών της Αθήνας ο Πρόεδρος της Εξάνθειας  με παρακάλεσε αν μπορώ να βοηθήσω γιατί ο Δήμος είχε πάρει τους καινούργιους κάδους απορριμμάτων που είχαν τοποθετηθεί στην Εξάνθεια το καλοκαίρι και τους πήγε στον Άγιο Νικήτα. Πήγε παλιούς κάδους στην Εξάνθεια, οι οποίοι όμως ήταν τρύπιοι και γενικώς σε κακή κατάσταση. Ρώτησα αμέσως πόσο κοστίζει ένας κάδος, ώστε αν μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση να το κάνουμε. Τους είπα ότι θα μιλήσουμε και εμείς όμως πρώτα με τον Δήμο και αν δεν τους αντικαταστήσουν θα τους αναλάβουμε εμείς ως Επιμελητήριο. Μιλάμε για ένα κόστος γύρω στις 2000 Ευρώ για 4 κάδους. Τέλειωσε το θέμα εκεί για εμάς.

Τους παίζουν στα δάχτυλα – “Διαρρεύσαμε τεχνηέντως ότι το Επιμελητήριο θα βάλει 4 κάδους στην Εξάνθεια!’

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι βάλαμε κάδους στην Εξάνθεια. Η ανακοίνωση στην εφημερίδα στην οποία αναφέρθηκε και ο κος Σέρβος δεν λέει ότι εμείς τοποθετήσαμε κάδους, αλλά ότι βοηθήσαμε να τοποθετηθούν κάδοι. Και θα σας πω πως βοηθήσαμε: Διαρρεύσαμε τεχνηέντως ότι το Επιμελητήριο θα βάλει 4 κάδους στην Εξάνθεια  και θα τοποθετήσουμε και μια πινακίδα που θα λέει Επιμελητήριο Λευκάδας 2012-2017. Σε 3 μέρες οι κάδοι ήταν στην Εξάνθεια! Είναι πολύ απλό. Για αυτό σας είπα οποίος θέλει να κάνει δουλειά με τον Δήμο θα λέει θα πάω στο Επιμελητήριο!»

Το ίδιο σενάριο και με τους καρναβαλιστές:

«Κάναμε μια συνάντηση με τους καρναβαλιστές πριν λίγες ημέρες. Εκεί μας εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Δεν υπάρχει προστασία, ώστε να μην μπαίνει ο κόσμος μέσα στη παρέλαση, υπάρχει πρόβλημα με την μουσική κ.α. Εμείς τους είπαμε ότι θα κάνουμε μια συζήτηση με τον κο Αρβανίτη και αν δεν γίνει τίποτα θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Σε επικοινωνία που είχα με τον κο Αρβανίτη του είπα τα προβλήματα, τον παρακάλεσα να μη με βάλει σε αντιπαράθεση με τον Δήμο γιατί θα μου πουν ότι μπλέχτηκα και στο καρναβάλι. Σας παρακαλώ κάνετε την δουλειά σας όπως πρέπει του είπα. Κατευθείαν πήραν τηλέφωνο τους καρναβαλιστές και τους ζήτησαν τον λόγο, τι δουλειά είχαν να πάνε στο Επιμελητήριο για αυτά τα θέματα! Την επόμενη μέρα τους έκλεισαν ραντεβού και πρώτη φορά πήγε και ο ίδιος ο Δήμαρχος και πριν ξεκινήσει η συζήτηση τους είπε ότι θα τοποθετήσουν σχοινιά, θα αναλάβουν την μουσική, θα κάνουν ότι τους ζητηθεί!»

Σε παράλληλους κόσμους φαίνεται πως κινούνται Δήμαρχος Λευκάδας και πρόεδρος Επιμελητηρίου. Δυο παράλληλες που δε θα συναντηθούν ποτέ αν κρίνουμε από τα όσα αποκάλυψε ο κος Σκιαδαρέσης αλλά και από τα όσα έχει πει κατά καιρούς και ο ίδιος ο Δήμαρχος.  Δυο διαφορετικοί κόσμοι και νοοτροπίες. Ο ένας δημόσιος υπάλληλος, ο άλλος ελεύθερος επαγγελματίας, μοιραία βλέπουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν διαφορετικά. Απίστευτες οι αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος Επιμελητηρίου για τις τακτικές που σύμφωνα με τα λεγόμενα του εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή σε διάφορα ζητήματα. Όσο για την επικειμένη υποψηφιότητα του κου Σκιαδαρέση, αναμένουμε σύντομα την απόφαση του….