ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες,

Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες μια ανείπωτης τραγωδίας, σε βάρος του λαού μας, με τις καταστροφικές πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους νεκρούς, αγνοούμενους και ανυπολόγιστες καταστροφές περιουσιών και κατοικιών.

Αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές έρχεται να προστεθεί η ανείπωτη  καταστροφή για τους κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου, και της Μαγνησίας, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο, πόσο επικίνδυνο  είναι το  αστικό κράτος για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή.

Πρόκειται για επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού η οποία εκφράζεται μέσα από  την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας, την “γύμνια” των κρατικών υπηρεσιών, σε μέσα και εργατικό δυναμικό όταν πρόκειται για τη λήψη μέτρων προστασίας της  ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, ενώ  την ίδια στιγμή, δρα με απόλυτη αποτελεσματικότητα  και ετοιμότητα, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένα συγχωροχάρτι στις εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που αφήνει το λαό να καίγεται το καλοκαίρι, να πνίγεται με την πρώτη νεροποντή  και να μένει στο έλεος μετά από σεισμούς.

Το σωματείο μας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες προχωρεί σε συγκέντρωση αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και αγορά με ποσό που θα διατεθεί από το ταμείο του Σωματείου μας.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα Γραφεία του Σωματείου μας ύστερα από συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:
– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους,
– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,
– Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές           παξιμάδια, μπισκότα  γάλα σε σκόνη,
– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),
– Φακούς.

ΤΟ Δ.Σ.