Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας πραγματοποίησε σύσκεψη σωματείων και φορέων για το ζήτημα του κάστρου τη Δευτέρα 22, Αυγούστου στην πλατεία Μαρκά.

Τις προηγούμενες μέρες, προετοιμάζοντας την σύσκεψη, το εργατικό κέντρο απευθύνθηκε σε σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όπως και σε άλλους φορείς μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής. Όλοι οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων στήριξαν την πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες το επόμενο διάστημα.

Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, όπου ανέπτυξε το περιεχόμενο και τις θέσεις του καλέσματος της σύσκεψης που έχει δημοσιευθεί. Μίλησαν εκτός από μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και από το Σύλλογο Λευκαδίων Αττικής. Ακόμα, διαβάστηκε κείμενο εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας. Το λόγο πήραν και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Στη σύσκεψη, προτάθηκε από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω από το χώρο του δημαρχείου προκειμένου να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να σταματήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και να ληφθούν μέτρα αξιοποίησης του χώρου προς όφελος του λαού της Λευκάδας χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών.  Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συναυλίας για την πλατιά ανάδειξη του ζητήματος σε ντόπιους και επισκέπτες.

Η διοίκηση του εργατικού κέντρου δεσμεύτηκε να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα για το ζήτημα του κάστρου σε περισσότερους φορείς, καλώντας παράλληλα τα σωματεία να φτάσουν πλατιά στα μέλη τους και να υιοθετήσουν τα αιτήματα με μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

23-08-2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr