ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΜΕΡΑ  ΔΡΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ   ΣΤΙΣ  28  ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.  Μετά την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης για την υγεία στις 7 Απρίλη, όπου σε όλη την Ελλάδα αλλά και πέρα από τα σύνορα  η φωνή μας ακούστηκε δυνατά ακόμη και πίσω από τις μάσκες, ο αγώνας συνεχίζεται…

Συνεχίζεται διότι τα δίκαια αιτήματά μας για την ενίσχυση και θωράκιση του διαλυμένου δημόσιου συστήματος υγείας  για την κάλυψη των αναγκών του λαού μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ !!!.

Διότι από τα ΨΙΧΟΥΛΑ των 195 εκατ. ευρώ που αναγκάστηκε  η κυβέρνηση να διαθέσει  για την αντιμετώπιση της πανδημίας  το 42% κατευθύνθηκε στον ιδιωτικό τομέα υγείας και στους κλινικάρχες!! Όταν μάλιστα μέχρι στιγμής έχει δώσει πάνω από 10 δις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση   αντί να  επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας, μιας και βρισκόμαστε σε «πόλεμο» όπως λέει, ώστε να μην αισχροκερδούν και να ενταχθούν σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ  ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ  !!!, διπλασιάζοντας μάλιστα  την αποζημίωση των  κρεβατιών ΜΕΘ που διέθεσαν, ξεκοκαλίζοντας έτσι τα  ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε διότι μπορεί τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα  και η απομόνωση  του λαού μας,  να φαίνεται προσωρινά ότι έχουν επιβραδύνει το ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας,  αλλά όπως όλοι ομολογούν «ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»  ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !!!

Συνεχίζουμε διότι αναγκαία προϋπόθεση για την ασφαλή έξοδο από  το παρατεταμένο lockdown, είναι η ΠΡΟΣΛΗΨΗ  του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού) για την θωράκιση όχι μόνο των  νοσοκομείων αλλά και όλων των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, που θα  μπορούσαν να αναλάβουν την πρόληψη και την  παρακολούθηση των χρόνιων πασχόντων και  την κατ’ οίκον νοσηλεία.  Αντίθετα «φρόντισαν» οι κυβερνήσεις με τις  διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές των περικοπών, τις δομές αυτές και στην περιοχή μας  (Κέντρο Υγείας Βασιλικής με τα αγροτικά ιατρεία  και ΠΕΔΥ Λευκάδας)  να  τις αποδυναμώσουν , να τις απαξιώσουν  έτσι ώστε  να συρρικνωθούν οι λειτουργίες τους.

Συνεχίζουμε διότι δεν ανεχόμαστε να μας  κοροϊδεύουν, γιατί  ενώ στα μάτια του κόσμου αποκαθηλώνεται  η καταστροφική αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, που όλες οι κυβερνήσεις υλοποίησαν  και ενισχύεται η σημασία ύπαρξης ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας,  η κυβέρνηση ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ  ότι  απλά «θα επανεξετάσει  την ενίσχυση του  δημόσιου συστήματος υγείας» για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού μας!!!

Γιατί  ενώ στα νοσοκομεία οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς και οι ελλείψεις  και τα κενά  πριν την πανδημία  ήταν τεράστια (πανελλαδικά πάνω από 30.000)  ενισχύθηκαν μόνο  με 3.337  εργαζόμενους με διετείς συμβάσεις και μετά απόλυση,  για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Στο νοσοκομείο Λευκάδας οι πενήντα  περίπου  συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν,  δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση  τα  μόνιμα κενά που ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ  τα 100 σύμφωνα με τον απαρχαιωμένο – πετσοκομμένο οργανισμό του 2012 και τα 204  σύμφωνα με το νέο οργανισμό  που ψηφίστηκε από το ΔΣ του νοσοκομείου  επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, για προεκλογικούς σκοπούς, τον Απρίλη του 2019    και που ποτέ δεν εγκρίθηκε από την  κυβέρνηση της ΝΔ. Οι δε ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις 12 γιατρών ακόμη τις περιμένουμε…..

Συνεχίζουμε διότι η κυβέρνηση υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ  και των επιχειρηματικών ομίλων που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού μας ως «κόστος και έξοδο» που πρέπει να απαλλαγούν.  Γι’ αυτό στα «μουλωχτ» εν’ μέσω πανδημίας, το Μάρτη, ψήφισε στη Βουλή νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που αποθεώνει την ατομική ευθύνη, μεταφέρει την ευθύνη του κράτους για πρωτοβάθμια περίθαλψη  και την πρόληψη  στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μέσω αποσπασματικών δράσεων  και μπάζει από την μπροστινή  πόρτα ΜΚΟ και διάφορες εθελοντικές οργανώσεις!!!

Δυναμώνουμε των αγώνα μας  γιατί η κυβέρνηση «αλλά λέει και άλλα κάνει» για να κρατάει σε αναμονή τους εργαζόμενους και να καταστείλει  τη συνείδηση τους,  διότι σε νομοσχέδιο, πάλι εν’ μέσω πανδημίας, ψήφισε τα «επαγγελματικά ταμεία» προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης που αφορά  και  τη χρηματοδότηση της υγείας.

Μια ματιά στην κατάρρευση του  πιο ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας και ασφάλισης στον  κόσμο  των ΗΠΑ, με  τους χιλιάδες θανάτους και αποκλεισμούς των  φτωχών λαϊκών στρωμάτων  από το σύστημα υγείας θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, «τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης» !!!

Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε με συλλογική δράση  για να μπουν πιο πολλοί εργαζόμενοι στον αγώνα για  την  προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων  τους  και για αποτρέψουμε τα σχέδια τους, για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Να κλείσουμε την πόρτα σε συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών, κλινικαρχών, ιδιωτικών ασφαλιστικών ομίλων, μεγαλογιατρών και σε  «λαγούς» όπως ο  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που έστησε πανελλαδική έρευνα τον Απρίλη  εν μέσω πανδημίας, για  να προπαγανδίσει ξανά, την αναγκαιότητα των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), της μετατροπής των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, της εισόδου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία. Όταν την ίδια ώρα  μάχιμοι γιατροί και υγειονομικοί αγωνίζονται να μην χαθεί καμία ζωή που θα μπορούσε να  σωθεί , διεκδικώντας συγχρόνως ατομικά  μέσα προστασίας που το κράτος τα παρέχει με το σταγονόμετρο  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  !!!

Φαίνεται ότι ο ΠΙΣ με απύθμενο θράσος, όχι μόνο προσπαθεί να ξεπλύνει την πολιτική που μας έφερε μέχρις εδώ, αλλά ανοίγει πρόθυμα  αυτό το δρόμο ως  ο  πιο πιστός υποστηριχτής της πλήρης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΜΠΕΙ  ΣΕ  “ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”

ΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΚΑΙ  Η  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΜΑΣ !

Διεκδικούμε :

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔιτών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου του Κ.Υ. Βασιλικής, του Κέντρου Ημέρας και του ΠΕΔΥ Λευκάδας.
  • Μέτρα & μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Πλήρη 24ώρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων δομών υγείας  με μόνιμο προσωπικό και με  επαρκή σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Σταδιακή και με επιστημονικά δεδομένα επαναλειτουργία των εξωτερικών τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων, των εργαστηρίων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
ΣΤΑ  ΠΛΑΙΣΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  ΔΡΑΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ   ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ   ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ  &  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΣΤΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ  ΔΟΜΕΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

 Το ΔΣ