ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφέρειας στις Αλυκές Ποταμού, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος του τμήματος πληροφορικής Παν. Βλάμος, με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Ι.Π, επί της οδού Ν. Θεοτόκη.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη δράση του εργαστηρίου που χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια παρουσιάζει άμεσα αποτελέσματα και συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία των πολιτών.

«Είναι μια σημαντική στιγμή συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με την Αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ο περιφερειάρχης, που αναδεικνύει την ουσιαστική συμβολή του Πανεπιστημίου στο πεδίο της έρευνας και της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα υποδεικνύει καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων προς το συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών».

Ο πρόεδρος του τμήματος πληροφορικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Π. Βλάμος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη προς το τμήμα πληροφορικής και παρουσίασε τις συνεργασίες του εργαστηρίου:

  • με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για καινοτόμες Εφαρμογές στην Έρευνα για τη Διάγνωση και Θεραπεία Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων και συνεργασία σε επίπεδο διενέργειας ιατρικών εξετάσεων με το δίκτυο διαγνωστικών κέντρων της Affidea.
  • σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την εταιρεία Neurodiagnosis Innovatus στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ίδρυση Early Diagnostic Centre for Alzheimers στο Λονδίνο
  • ενώ σε διηπειρωτικό επίπεδο θα ιδρύσει InnovativeResearchCenteronHumanAgeing, σε συνεργασία με το ComputerAlgebraResearchGroupofOntario (CARGO) στον Καναδά και συγκεκριμένα στο WilfridLaurierUniversity’sWaterloocampus.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου υποέργου «Διάχυση αποτελεσμάτων Καλών πρακτικών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ/ΔΕΠΙΝ 2007-2013» της πράξης «Οργάνωση Υποστήριξης Λειτουργίας ΕΔΑ ΠΙΝ» (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013).