Την τρέχουσα επικαιρότητα σχολίασε στο Prisma 91,6 ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και εκδότης της δωρεάν εφημερίδας Free Press Ηλίας Κοντογεώργης.

Ο ίδιος μάλιστα με αφορμή την συνέντευξη τύπου για το ταξίδι στην Κίνα, ανέφερε ότι δεν θυμάται να έχει συμβεί στα δυο χρόνια της Δημοτικής αρχής, να έχει γίνει συνέντευξη τύπου για κάποιο σημαντικό θέμα, καθώς υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που έχουν συμβεί, όπως σεισμοί και φυσικές καταστροφές, με την Δημοτική Αρχή να αισθάνεται την ανάγκη να κάνει συνέντευξη τύπου για να εμπεδώσουμε το ταξίδι στην Κίνα.
Αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει τα συμπεθεριλίκια, καλά είναι τα ανοίγματα στις καινούριες αγορές με τον ίδιο να λέει ότι πρέπει να κινηθούμε συντεταγμένα ως brand name Λευκάδα και να διευρύνουμε κόσμο από τον κόσμο που έρχεται και ο καθένας από το πόστο του να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι πρέπει να ακουλουθήσουμε το παράδειγμα της Ρόδου, που έχει την δική την αναπτυξιακή στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς.
«Ας μην ανακαλύψουμε τους δρόμους του μεταξιού, αλλά τα διπλανά σοκάκια που οδηγούν στην ευημερία αυτού του τόπου.»

Αυτό το απλό δεν το κάνουμε, αλλά ψάχνουμε το σύνθετο με τον ίδιο να λέει ότι τον ενοχλούν οι δηλώσεις του δημάρχου, ο οποίος λέει ότι είναι πραγματικά τα προβλήματα, αλλά κάποιοι έρχονται και τα στήνουν, λέγοντας ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν στέκει σε μια κοινή λογική.

Κάποιοι μάλιστα λένε, ανέφερε από την Δημοτική Αρχή, ότι πίσω από την κίνηση των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας για τα ανεπιτήρητα ζώα είναι Η Σεβαστή Ρεκατσίνα και ψάχνει να βρει ρόλο..

«Αν κάποιος θέλει να έχει ρόλο, δεν θα πάρει την άδεια κανενός. Αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα να το δούμε και να το λύσουμε, αλλιώς να το καταγγείλουμε όλοι μαζί.»
Έβλεπα την φαρσοκωμωδία στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε, καθώς για πάνω από μια ώρα συζητούσαμε το ψήφισμα για τον Δήμαρχο Πάτρας και τις ενέργειες που έκανε, για αιτήματα της Χρυσής Αυγής, για να αναπτύξει ο καθένας τις κομματικές του θέσεις.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο θέμα που είναι πραγματικά καυτό και υπαρκτό, που διογκώνεται μέρα με την μέρα, αυτό των ανεπιτήρητων ζώων, που λεηλατούν περιουσίες, εκεί δεν μας φτάνει το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, δεν μας λένε όμως τι πρέπει να γίνει.

Όταν κάνει προτάσεις η αντιπολίτευση για τόσα άλλα θέματα γιατί μας γειώνουν;
Με αφορμή την ερώτηση του για τις προσαυξήσει στα Δημοτικά Τέλη και την απάντηση του δημάρχου ότι δεν της επιβάλει ο Δήμος, απάντησε ότι έτσι όπως γίνονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, δεν δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις και να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση.

Όταν είπα για τις αυξήσεις ξέρω πολύ καλά τι λέω και μάλιστα ανέφερε ότι σύντομα θα μιλήσει συγκεκριμένα και με νούμερα. Προφανώς ότι ο Δήμαρχος δεν επιβάλει τις προσαυξήσεις, ωστόσο πατάει σε μια νομοθεσία, με τον ίδιο να λέει ότι για τις θέσεις του Δημάρχου Πάτρας κάνουμε ολόκληρα ψηφίσματα, αλλά για το τι πληρώνει ο Δημότης δεν έχει θέση το αρμόδιο πολιτικό όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπου μας βολεύει έχει άποψη, όπου δεν μας βολεύει θα κάνουμε πίσω και δεν θα μιλάμε; Ε όχι θα μιλάμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

via lefkadatoday.gr