ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να προχωρήσουν το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων ακόμη κι αν υποβαθμίσουν  και βάλουν σε δεύτερη μοίρα την υπόλοιπη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη κατά τη διάρκεια που πραγματοποιούνταν τα δύο «απογευματινά» ορθοπεδικά επί πληρωμή χειρουργεία μετακίνησαν τον έναν από τους τρεις τραυματιοφορείς της απογευματινής βάρδιας στο χειρουργείο, την ίδια ώρα που στα επείγοντα του νοσοκομείου, ασθενείς περίμεναν να μεταφερθούν για εξετάσεις και να εισαχθούν στις κλινικές.

Από ό,τι φαίνεται προτεραιότητα έχει η προώθηση της εμπορευματικής λειτουργίας του νοσοκομείου και οι ασθενείς που θα πληρώνουν θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα !

Εξάλλου οι τραυματιοφορείς δεν ρωτήθηκαν ποτέ όσον αφορά τη συμμετοχή τους  στο αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων, αλλά προκειμένου να προχωρήσουν την αθλιότητα των άμεσων πληρωμών των ασθενών από την τσέπη τους, δεν δίστασαν να παραβιάσουν την κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει ξεχωριστό προσωπικό  που θα συμμετέχει στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία απ’ αυτό που εργάζεται στην εφημερία του νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι η νόμοι και οι «γραφές» τους είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ερμηνεύονται όπως βολεύει τους κυβερνώντες και τον κρατικό μηχανισμό, για να παραβιάζονται συστηματικά. Όπως επίσης να  καταστρατηγούνται τα καθηκοντολόγια των εργαζομένων αφού χρόνια τώρα οι τραυματιοφορείς που απασχολούνται στο χειρουργείο «βαφτίζονται» χειριστές ακτινοσκοπικών μηχανημάτων.

Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει ότι  το ακτινολογικό τμήμα αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε χειριστές και η διοίκηση, η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας δεν έκαναν καμία ενέργεια για τη στελέχωσή του για  να καλυφθούν και οι ανάγκες του χειρουργείου. Φρόντισαν όμως να προσλάβουν με «μπλοκάκι» έναν ιδιώτη χειριστή  για να πραγματοποιούνται απεικονιστικές εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία  ώστε  να προωθεί η εμπορευματική λειτουργία του για να έχει έσοδα το νοσοκομείο – «επιχείρηση».

ΚΑΛΟΥΜΕ  τους υγειονομικούς και το λαό να μην αποδεχθούν την αθλιότητα των πληρωμών, τους ασθενείς που θα λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας ανάλογα με το πορτοφόλι τους παρόλο που έχουν προπληρώσει μέσα από τη δυσβάσταχτη φορολογία και τις ασφαλιστικές τους  εισφορές τις παροχές για την υγεία τους. Να καταργήσουμε στην πράξη τους άδικους και άθλιους  νόμους τους. Μόνο με τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες  των υγειονομικών και του λαού θα αντιμετωπιστούν κι οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, των διοικήσεων και των μηχανισμών τους.

Το  Δ.Σ.