Στη μνήμη του Καπετάνιου Κώστα Πατρίκιου από τον Άγιο Πέτρο.

Με την σύμφωνη άποψη του Θανάση Μελά, εκπαιδευτικού και επί σειρά ετών δραστήριου Λευκαδίτη σε όλα τα θέματα που αφορούν την Λευκάδα και όχι μόνο,  προτείναμε όπως αντί για στεφάνια, οι χωριανοί και οι φίλοι του Κώστα στην Λευκάδα και στο εξωτερικό, να τιμήσουμε την μνήμη του Καπετάνιου στηρίζοντας την προσπάθεια του Ζώη Κατηφόρη (μπατζανάκια) να ολοκληρώσει τον Ανεμόμυλο και να τοποθετηθεί μια πλάκα που θα τονίζει την συμβολή του Κώστα για την αποπεράτωση του. Και αυτό διότι ο Καπετάνιος είχε την ιδέα για τον Ανεμόμυλο, το σημαντικό αυτό έργο που θα είναι το σήμα κατατεθέν του Αγίου Πέτρου και της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόταση συγκίνησε την οικογένεια του Κώστα  και ευχαριστεί  θερμά όλους

Ο αριθμός της τράπεζας είναι ALPHA

GR 04 0140 6840 6840 0231 0000 523

 Τώρα που ο Κώστας μας άφησε όσα και να γράψουμε για τον ίδιο και όσα έχει προσφέρει στο χωριό μας και στην Λευκάδα είναι λίγα… Από την πλευρά μου θα τονίσω την τεράστια προσφορά του σε ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό Πολιτισμό που μέσω του Κώστα βρήκε γόνιμο έδαφος στην Κίνα !

Ο Κώστας ήταν ο Έλληνας που μας έφερε σε επαφή με την φλογερή Κινέζα ελληνίστρια κ. XU KAI η οποία επί 20 χρόνια μάθαινε μόνη της ελληνικά με το όνειρο να έρθει στην Ελλάδα και να συναντήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Αντώνη Σαμαράκη, τον Μανώλη Γλέζο και πολλούς άλλους επιφανείς Έλληνες.

Χάρη στον Κώστα όλα τα όνειρά της κ. XU KAI έγιναν πραγματικότητα ! Έφτασε στο σημείο μετά από τα ταξίδια της στην Ελλάδα να ιδρύσει στην Σαγκάη το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, και να διδάξει ελληνικά σε αξιωματικούς του Κόκκινου Στρατού της Κίνας.

Στο βίντεο θα δείτε τον Κώστα να μιλάει για την κ. XU KAI και την απίστευτη ιστορία για την γνωριμία τους.

https://www.youtube.com/watch?v=4AgDC8pEByQ&t=2775s

Είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που δείχνει ποιος ήταν ο Καπετάνιος. Το πάθος του για τον Άγιο Πέτρο, την Λευκάδα και την Ελλάδα δεν είχε όρια.

Όμως άνθρωποι όπως ο Κώστας αφήνουν πίσω τους πλούσια παρακαταθήκη.. Είναι το τεράστιο υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες, τα βιβλία του και οι ποιητικές του συλλογές, που θα βοηθήσουν να μην ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του και την αγάπη του για την Λευκάδα..

Γιώργος Λογοθέτης