Για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη, θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής η Δόξα, καθώς το Σάββατο (31/1/15, ώρα 17.00′) θα δώσει εκεί ένα πολύ σημαντικό ματς. Αντίπαλός της στην πρεμιέρα του β’ γύρου θα είναι ο Αρκαδικός, σε ένα παιχνίδι όπου ο νικητής θα αποκτήσει προβάδισμα έναντι της ομάδας που θα βρίσκεται απέναντί του, ενώ ο ηττημένος, θα πρέπει να τρέξει πολύ στην συνέχεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος, ιδιαίτερα στην περίπτωση που είναι η Δόξα αυτή που θα φύγει με το κίτρινο φύλλο, αφού βρίσκεται πιο πίσω από την ομάδα της Τρίπολης στον βαθμολογικό πίνακα. Η λευκαδίτικη ομάδα θα ταξιδέψει με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού, ενώ ο Αρκαδικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προέρχεται από σερί τεσσάρων νικών.
Οι της Δόξας γνωρίζουν ότι το αβαντάζ θα το έχει ο Αρκαδικός που θα παίξει μπροστά στο κοινό του, από την άλλη όμως είναι γνωστό ότι οι θεατές δεν παίζουν μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος που υπολογίζει πολύ στην συγκέντρωση των παικτών του την ώρα του αγώνα, έχει θέσει ως πρώτο στόχο το “μπλοκάρισμα” παικτών από τα χέρια των οποίων περνάει η εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου των γηπεδούχων. Επόμενη επιδίωξη για τον προπονητή της Δόξας θα είναι να ελεγχθεί ο ρυθμός του αγώνα, στοιχείο που σε τέτοια ντέρμπι έχει την δική του αξία, ενώ στις απαιτήσεις του περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των λαθών, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, κάτι που αν γίνει θα ανεβάσει τις πιθανότητες νίκης σε μεγάλο βαθμό.
Η ήττα της Δόξας στο πρώτο ματς των δύο ομάδων με σκορ 73-72, προσθέτει έναν ακόμα λόγο δίπλα σε όλους αυτούς για τους οποίους το ματς έχει χαρακτηριστεί ντέρμπι, αφού το ουσιαστικό ρεφάρισμα τέτοιων αποτελεσμάτων έρχεται πάντα μέσα από αγώνες αντίστοιχης σημασίας.
Το ματς της Τρίπολης έχουν οριστεί να σφυρίξουν τρεις διαιτητές Α1 που προέρχονται όλοι από τον Σύνδεσμο Αττικής. Πρόκειται για τους Στέφανο Μαγκλογιάννη, Βασίλη Τσώνο και Στέφανο Παπαθανασίου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου είναι το ακόλουθο:
ΔΑΚ Βέροιας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-ΟΦΗ
Γεωργιάδης-Παγώνης-Τζιοπάνος Ν (Τανατζής)
Ιλισίων 17.00 Ηλυσιακός-Ερμής Λαγκαδά
Διαμαντής-Κωνσταντινόπουλος-Μπούσιας (Βιδάλης)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Αετός
Πουρσανίδης Κ-Πανταζής-Φακίτσας (Λαμπρίδης)
Π. Νικολαϊδης 17.00 Εθνικός-Λαύριο
Ανδρικόπουλος-Καλδίρης-Διμπινούδης (Άκελ)
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Λιβαδειά
Τζαφλέρης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Δροσόπουλος)
Μετς Α (κθ) 17.00 Παγκράτι-Ψυχικό
Τσούνας-Μπίκας-Καραβίτης (Σταύρου)