Πολύ λίγες και πολύ ψαγμένες γυναίκες γνωρίζουν τον ακριβότερο δρόμο του Παρισιού, που δεν είναι άλλος απο την Montagne!. Κρέμεται απο την αριστερή πλευρά της Λεωφόρου των Ηλυσσίων και στα ισόγεια των αυτοκρατορικών της κτιρίων φιλοξενεί τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου.

Εκεί- σε πείσμα των γιαπωνέζων και κινέζων τουριστών- δεν υπάρχουν ουρές για παπούτσια ή τσάντες καθώς οι μεγάλοι οίκοι που απλώνονται σε τρείς και τέσσερις ορόφους δεν επιτρέπουν στις ορδές των βαρβάρων να αμαυρώνουν την εικόνα της μικρής λεωφόρου.

Ο οίκος Dior έχει το μεγαλύτερο κατάστημα, το ίδιο και η Chanel που απλώνεται και στις δυό μεριές του ιστορικά μοδάτου δρόμου. Ακόμη και ο δημοφικής οίκος Louis Vuitton παρέχει μια ευγενική συναλλαγή με τους πελάτες του. Ελάχιστοι γνωρίζουν το απόκρυφο μαγαζί σε αυτό το σημείο.

Η άνοιξη, αμήχανη όπως πάντα, θέλει τους μεγάλους οίκους να βγάζουν τα ασπρόμαυρα ή τις μαρινιέρες στις ιτρίνες παραπέμποντας τα έντονα χρώματα στη σαιζόν του καλοκαιριού. Μόνο ο ιταλικός οίκος Pucci των χρωμάτων και της ευφορίας εκθέτει τις αιθέριες τουαλέτες της πόπ κουλοτύρας,

Η Avenue Montagne με το υπέροχο ξενοδοχείο Plaza Athenee και τη θέα του πύργου του Αιφελ εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος δρόμος της Παρισινής μου περιπλάνησης. Τότε και τώρα και πάντα!