drakos02

Η ομάδας του παραρτήματος της ΕΜΕ Λευκάδας κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, τόσο από οργανωτικής όσο και από επιστημονικής πλευράς. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε η Διοικούσα Επιτροπή και μέλη του παραρτήματος της ΕΜΕ Λευκάδας.

Στο συνέδριο ανακοινώθηκε και επίσημα η ανάθεση της διοργάνωσης του επόμενου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας στην Λευκάδα, στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2017. Παράλληλα έγινε παρουσίαση της Λευκάδας ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου αλλά και ως τουριστικού προορισμού. Τα μέλη της ΕΜΕ Λευκάδας μοίρασαν τοπικά προϊόντα και έντυπο υλικό στα προεδρία των παραρτημάτων όλης της χώρας. Η Λευκάδα, ως προορισμός, έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από το σύνολο των συνέδρων. Κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου του συνεδρίου, υπήρξε μικρό μουσικό αφιέρωμα στην Λευκάδα με παραδοσιακές λευκαδίτικες καντάδες. Στην συνέχεια έγινε επίσημη πρόσκληση όλων των παρευρισκόμενων , τόσο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κύριο Νικόλαο Αλεξανδρή όσο και από τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Λευκάδας κύριο Νικόλαο Κονιδάρη, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 34ου Συνεδρίου Ελληνικής Μαθηματικής Παιδείας στο νησί μας.

uu

 

Μέλη της ΕΜΕ Λευκάδας μαζί με τον εξαίρετο Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, αναπληρωτή καθηγητή του ΜΙΤ,  που τίμησε με την παρουσία του το 33ο συνέδριο Ελληνικής Μαθηματικής Παιδείας.

Οι θετικές συνέπειες από την διοργάνωση του αναφερόμενου συνεδρίου δεν αφορούν μόνο την μαθηματική και εκπαιδευτική κοινότητα της Λευκάδας, αλλά και την προβολή και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να επισκεφτούν την Λευκάδα 1.000 και πλέον σύνεδροι.

jj

 

 

Τα μέλη της ΕΜΕ Λευκάδας μοίρασαν τοπικά προϊόντα και έντυπο υλικό στα προεδρία των άλλων παραρτημάτων.

uuu

Η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί ένα στοίχημα για το παράρτημά μας,  το οποίο για να κερδηθεί χρειάζεται  τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων μας. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να στηρίξουν την προσπάθεια μας για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός αλλά και μια ευκαιρία για προβολή του νησιού μας.

Τέλος, η ΕΜΕ Λευκάδας θέλει να ευχαριστήσει το οινοποιείο Αργυρός Σολδάτος ΠΛΑΓΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ,  την ποτοποιία ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, το ζαχαροπλαστείο ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ, το ζαχαροπλαστείο  IL SAPORE, την αλλαντοποιία ΝΤΕΛΗΜΑΡΗΣ, το αρτοποιείο ΚΑΛΟΣ και το εργαστήριο μαντολάτου – παστελιού ΦΕΞΗΣ για την χορηγία των προϊόντων τους καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας για το έντυπο υλικό που μας χορήγησε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ