ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ = 1-0

Ο Τηλυκράτης που ήθελε πάση θυσία τη νίκη καθώς παρέμενε χωρίς “τρίποντο” από τις 18 Δεκεμβρίου, βρήκε και πάλι το χαμόγελό του. Το γκολ του Μακρυγιάννη αποδείχτηκε αρκετό για την ομάδα της Λευκάδας, η οποία αν και δεν απέδωσε το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, κατάφερε να κάνει δικούς της τους τρεις βαθμούς. Η θέση της Αμβρακίας Κωστακιών στον βαθμολογικό πίνακα μπορεί να άφηνε στον Τηλυκράτη πολλές ελπίδες για θετική έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη. Η ομάδα από την Άρτα που παλεύει με νύχια και δόντια για να πάρει βαθμούς που θα την διατηρήσουν στην κατηγορία, μόνο εύκολη λεία δεν ήταν για τους παίκτες του Ανδρέα Παντζιαρά. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως για τους γηπεδούχους που κέρδισαν ένα ματς που από ορισμένους είχε χαρακτηριστεί “τελικός”, αφού κανείς δεν ήθελε να δει και έβδομο κατά σειρά παιχνίδι να “στραβώνει”.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν επέβαλε τον ρυθμό της, στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο Τηλυκράτης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πίεση και τα τεντωμένα νεύρα, απόρροια της θέλησης για τους βαθμούς, θόλωσαν το μυαλό με αποτέλεσμα να μην παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Ωστόσο στην μοναδική αξιόλογη επίσκεψη του Τηλυκράτη στα καρέ της Αμβρακίας, στο 43′, ο Μακρυγιάννης έκανε αυτό που έπρεπε και πέτυχε το 1-0 (αριστερά ο σκόρερ κατά την στιγμή του πανηγυρισμού).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αμβρακία άλλαξε την διάταξή της παίζοντας με δύο επιθετικούς, παρ’ όλα αυτά η μοναδική της απειλή προς την εστία του Καραγκούνη ήταν μία καλή κεφαλιά. Ο Τηλυκράτης έχοντας το γκολ που του έδινε τους τρεις βαθμούς δεν πήρε ρίσκα, ενώ μετά το 75′ που είχε μείνει με 10 παίκτες και οι φιλοξενούμενοι “γέμισαν” κι άλλο την επίθεσή τους, έδωσε μεγάλο βαρός στα μετόπισθεν για να αποφύγει κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή προκάλεσε στεναγμό ανακούφισης στο “στρατόπεδο” του Τηλυκράτη που έφτασε τους 29 βαθμούς συμπληρώντας έξι νίκες στην έδρα του.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

43′ Μετά από πάσα του Περιστέρη στον κενό χώρο, ο Μακρυγιάννης έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα της Αμβρακίας, με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 1-0.

67′ Απευθείας κόκκινη στον Σιδέρη για ενέργεια που έκανε εκτός φάσης σε αντίπαλό του.

76′ Κεφαλιά του Θεμελή η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καραγκούνη και κατέληξε άουτ.

90′ Ο Γεωργάκης έπεσε για να κερδίσει πέναλτι, κίνηση που θεωρήθηκε “θέατρο” από τον διαιτητή, που με δεύτερη κίτρινη τον έστειλε πριν την λήξη του ματς στα αποδυτήρια.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι, Βασιλείου, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Ορφανός, Περιστέρης (62′ Καλογερής), Πολυχρονάκης, Παπαδόπουλος (68′ Κοντογιάννης), Σιδέρης, Μακρυγιάννης (81′ Γεωργάκης).

ΑΜΒΡΑΚΙΑ (Δ. Νταλάκας): Βαρελής, Τάσος, Βασίλας, Λύτος, Σιδηρόπουλος, Βερλέκης, Κωστακιώτης, Ασπροποταμίτης, Παππάς (86′ Ρούμπος), Νταλάκας, Μπαλαδήμας (46′ Θεμελής).