Κάθε υποψηφιότητα που κατατίθεται, είναι μια νέα και διαφορετική πρόταση στην κοινωνία, για την επιλογή των εκπροσώπων της στα θεσμικά όργανα που όρισε η Πολιτεία, για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Για να έχει τύχη να γίνει αποδεκτή η πρόταση, πρέπει να είναι συμβατή με την ψυχοσύνθεση της κοινωνίας, στην οποία απευθύνεται. Πρέπει η προσωπικότητα του υποψηφίου να είναι προσιτή στους πολίτες και ταυτόχρονα να διασφαλίζει ή να δημιουργεί ελπίδα, ότι καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα ικανοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων και τη διευθέτηση των προκυπτουσών αναγκών.

Θεωρώντας ότι είμαι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και ότι το στίγμα μου και το αποτύπωμά μου στο χρόνο, είναι γνωστό και αποδεκτό όχι μόνο από φίλους και γνωστούς, αλλά και από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, που οι ασχολίες τους και η δραστηριότητά τους, έφερε να συναντηθούν οι πορείες μας, είτε στον εργασιακό μου βίο, είτε στη συμμετοχή μου στα κοινά, είτε ακόμη και στη δραστηριότητά μου ως μέλος όλων σχεδόν των αθλητικών και καλλιτεχνικών σωματείων κατά το παρελθόν, αποφάσισα να καταθέσω και τη δική μου πρόταση, με την ελπίδα ότι θα τύχει αποδοχής.

Επέλεξα να συμπορευτώ μ’ έναν καταξιωμένο εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης στα Ιόνια Νησιά, αλλά και γενικότερα στην πολιτική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, που τίμησε με την παρουσία του το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο πρώην Περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κύριος Σπύρος Σπύρου, αποτελεί εγγύηση για θετική πορεία και επιτυχημένη Περιφερειακή  Αρχή την επόμενη τετραετία. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια της νεοσύστατης αιρετής Περιφέρειας το 2010. Η πορεία της απέδειξε ότι πράγματι στηρίχτηκε σε σωστές βάσεις, ώστε να έχει διάρκεια και αναπτυξιακή πορεία. Τα έργα που εκτελέστηκαν ή δρομολογήθηκαν είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ώστε να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες υψίστης σημασίας, προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών, της υγιούς διαβίωσης, αλλά και της οικονομίας.

Η παράταξή μας «Ιόνιος Συμμαχία» αποτελούμενη από έμπειρα και ικανά στελέχη της αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα με διάθεση για προσφορά, αποτελεί αναμφίβολα μια ολοκληρωμένη πρόταση, που απευθύνεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις και εγγυάται τη μεγαλύτερη προσπάθεια, σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητάς της, για το καλύτερο αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των πολιτών αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, για εμάς και τις επόμενες γενιές, που θα έχουν την τύχη να ζήσουν στον ξεχωριστό και πανέμορφο τόπο, των Ιονίων Νήσων.

Με τιμή

Σπύρος Ζ. Ζαβιτσάνος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος