Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου του ΟΧΙ! Σύμφωνα με το πρόγραμμα προηγήθηκε η δοξολογία στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ Θεόφιλου, στην συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την μαθητική παρέλαση στην παραλία της Λευκάδας με τα παιδιά να τιμούν τους πεσόντες ήρωες της Πατρίδας που έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπιστούν τα σύνορα της Ελλάδας. Οι γονείς γεμάτοι περηφάνια χειροκροτούσαν τα παιδιά τους, η Φιλαρμονική Εταιρεία μας εντυπωσίασε εκ νέου!

Και ενώ ξεκίνησαν με ψιλόβροχο τελικά ο καιρός μας έκανε τη χάρη και  τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την παρέλαση τους. Λιγότερα ήταν τα χαμόγελα στην πλευρά των επισήμων. Τεταμένο θα χαρακτήριζε κανείς το κλίμα που επικρατεί και στην μικρή Λευκάδα. Πέρα από το ότι φέτος η κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπο, σίγουρα δεν έλειψε σε κανέναν, αυτό που διαπιστώνουμε είναι πόσο άβολα και εκτεθειμένοι οι αιρετοί μας νιώθουν.

«Γιορτάζουμε το ΟΧΙ, αυτό που δεν μπορείτε να πείτε εσείς σε κανέναν» ακούσαμε και στην Λευκάδα να ψιθυρίζουν πολίτες, κάπου αλλού έχουν ξεκινήσει να το φωνάζουν…..