Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμα μια νύχτα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κάρυστο, στη Ρόδο και στην Υλίκη.

φωτια αιγιο Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμα μια νύχτα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κάρυστο, στη Ρόδο και στην Υλίκη.

Χθες, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια να διαχειρίζονται συνολικά 82.

Στη Ρόδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, “το μέτωπο έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται προς το παρόν οι οικισμοί”. Εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές παρέμειναν στα μέτωπα της φωτιάς όλη τη νύχτα. Συγκεριμένα, επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Λόγω της πυρκαγιάς, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος: Συνεχίζεται η μάχη σε Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο, Ρόδο - Εκκενώσεις οικισμών [εικόνες]

Στην Κέρκυρα, η φωτιά μαίνεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει περάσει, μέχρι στιγμής, σε κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

ΦΩΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

 

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες που κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας. Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι φιλοξενήθηκαν σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

ΦΩΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Αίγιο εκκενώθηκαν το βράδυ, με μήνυμα από το 112, το χωριό Τράπεζα και ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε κοντινό λόφο. Οι πυροσβέστες επιχειρούν ώστε να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει.

Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

αιγιο φωτια

Η φωτιά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός, έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν. Για τον λόγο αυτόν, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.

ΦΩΤΙΑ ΑΙΓΙΟ
ΦΩΤΙΑ ΑΙΓΙΟΔιάσπαρτα είναι τα μέτωπα στις τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας.

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην Εύβοια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.

 

ΦΩΤΙΑ ΑΙΓΙΟ

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Υλίκη, όπου δεν απειλείται κάποιος οικισμός και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

via thetoc.gr