ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ τα Δ.Σ. των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών ιδρυμάτων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας για να συζητήσουμε για τις σοβαρές εξελίξεις σε υγεία – πρόνοια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αλλά και να καθορίσουμε κοινές δράσεις.

 Π Ε Μ Π Τ Η   28  IOYNIOY  2018  ώρα 6:30 μμ

στην  αίθουσα  συσκέψεων  του  νοσοκομείου  Πρέβεζας

Συνεχίζουμε & συντονίζουμε τον αγώνα μας:

  • Για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών. Σύγχρονο σύστημα ΠΦΥ, πλήρως  στελεχωμένο και με ολοκληρωμένες υποδομές και με προσανατολισμό στην πρόληψη. Όχι  στα ΤΟΜΥ.
  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  • Για να πάψει η εργασιακή ομηρία των ελαστικά εργαζομένων. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος , μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΛΠΝΟΟ, εργολαβικοί). Τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας, Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές και επικίνδυνες συνθήκες. Να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα.
  • Για ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση, την ΕΣΑΝ Α.Ε., τη στοχοθεσία γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.
  • Για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας 5ήμερο – 6ωρο με 1 νύχτα την εβδομάδα – 30ωρο για τους γιατρούς με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

*Αυτονόητο είναι πως η σύσκεψη είναι ανοιχτή σε επιτροπές αγώνα και κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος.

Τα  Δ.Σ.