Το Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή και είναι σίγουρο πως αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς διαιωνίστηκαν παρά βρήκαν λύση. Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, αλλά και τα πρόσωπα τα οποία έχει επιλέξει να τραβήξουν κουπί μαζί του, τις τελευταίες εβδομάδες ενημερώνονται συνεχώς από τους προκατόχους τους για τα ζητήματα του τόπου μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε πολλά πεδία τα βρίσκουν δυσκολότερα απ’ ότι φαντάζονταν.

quotes
Το ζητούμενο είναι πώς και με ποιές εναλλακτικές και αναπτυξιακές προτάσεις ο Δήμος θα σταθεί στα πόδια του.

Ας ελπίσουμε ότι οι περικοπές που αναμφίβολα γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται από το κεντρικό κράτος, τόσο για τους Δήμους όσο και για την Περιφέρεια, δεν θα αποτελέσουν «επιχείρημα» ώστε να μην μπορέσει και αυτή η Δημοτική Αρχή να δώσει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Είναι βέβαιο πως το κεντρικό κράτος δεν λειτουργεί ευνοϊκά απέναντι στην Αυτοδιοίκηση. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να διεκδικούμε διαρκώς να αλλάξει. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια καθημερινότητα των πολιτών η οποία ζητά άμεσες λύσεις.

Οι πολίτες έχουν υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια. Το ζητούμενο είναι πώς και με ποιές εναλλακτικές και αναπτυξιακές προτάσεις ο Δήμος θα σταθεί στα πόδια του. Όποιος περιμένει να λειτουργήσει και να διοικήσει με κρατικές επιχορηγήσεις γρήγορα θα αποτύχει. Αν μη τι άλλο, μετά από χρόνια στην αντιπολίτευση ο νέος Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά και τα προβλήματα του τόπου αλλά και έχει προτείνει και λύσεις για αυτά. Μένει τώρα να δούμε και στην πράξη ποιές από αυτές τις λύσεις είναι υλοποιήσιμες. Εμείς μέσα από τη δημοσκόπηση του Lefkadaweb.gr σας δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την διαδικασία, ώστε να βοηθηθεί και η Νέα Δημοτική Αρχή και εν συνεπεία και ο τόπος.

Ποιές πιστευτέ εσείς πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της Νέας Δημοτικής Αρχής;
Μπορείτε να ψηφήσετε εδώ καθώς και στην σχετική στήλη της σελίδας μας: Vote for it!

[socialpoll id=”2214754″]