ΟΛΥΜΠΙΑ – ΝΙΚΗ = 43-56
Τίποτα τίποτα δεν την σταματά. Η αρμάδα του Νίκου Δουβίτσα προελαύνει προς την Α1, την οποία πλησίασε ακόμα περισσότερο με το τεράστιο “διπλό” μέσα στη Λάρισα επί της Ολύμπιας. Η αντίπαλος της Νίκης έπαιζε το τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση “κυνήγι πρώτης θέσης”, ωστόσο οι παίκτριες της λευκαδίτικης ομάδας με σούπερ εμφάνιση στο δεύτερο εικοσάλεπτο “έπνιξαν” τα όνειρα των γηπεδούχων στον Πηνειό, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ένα ακόμα εμπόδιο που βρέθηκε στο δρόμο τους. Η λήξη του ματς προκάλεσε ντελίριο πανηγυρισμών μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, την ώρα που οι παίκτριες της Ολύμπιας είχαν μείνει άναυδες να αναζητούν τα αίτια που το ματς γύρισε “τούμπα”.

olumpia-nikh3
Στο ξεκίνημα του ματς οι παίκτριες της Νίκης είχαν αδικαιολόγητο άγχος, ενώ η νευρικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις καταστάσεις που προέκυψαν, τις έκανε ευάλωτες σε άμυνα και επίθεση. Το 20-11 στο 10′ έγινε 25-15 στο 15.30”, ενώ η έλλειψη καθαρού μυαλού από πλευράς Νίκης, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να βρει η Ολύμπια που έκανε το παιχνίδι της σε όλο το πρώτο ημίχρονο (34-23 στο 20′).
Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα διέγραψαν και άφησαν στα αποδυτήρια όλες τις κακές σκέψεις του πρώτου ημιχρόνου και μπήκαν στο παρκέ έτοιμες για την ανατροπή. Με κατάθεση ψυχής στην άμυνα “στραγγάλισαν” όλα τα ατού της Ολύμπιας, ενώ με αξιοθαύμαστη συγκέντρωση στην επίθεση που οδήγησε σε πολύτιμα καλάθια, άρχισαν σταδιακά να ροκανίζουν την διαφορά (36-29 στο 25′), η οποία στο 30′ πήγε στον έναν πόντο (41-40).

olumpia-nikh2
Το 0-7 της Νίκης από το 27′ έως το 30′, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε ήταν απλά η αρχή. Στην τέταρτη περίοδο η Ολύμπια πέτυχε μόλις ένα καλάθι(!), ενώ με επιμέρους σκορ 2-16, διαμορφώθηκε το τελικό 43-56 με το οποίο γράφτηκε μία ακόμα “χρυσή” σελίδα στην φετινή πορεία-όνειρο προς την Α1. Μεγάλο ματς από την Μαντώ Ψυχογυιού που πέτυχε 21 πόντους, ενώ Μοσχοπούλου και Χαιριστανίδου με 12 πόντους η καθεμία, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή.

olumpia-nikh 1
Δεκάλεπτα: 20-11, 34-23, 41-40, 43-56
Διαιτητές: Αγραφιώτης-Κουκουλεκίδης
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Λιάκος): Κυριτσάκα 4, Καψωκόλη 2, Σουλιώτη, Σπυροπούλου 3(1), Χαβαλέ 14(1), Κουτσουνούρη 16, Καλλίδη 4, Ντριστέλα.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 12, Κρητικού 3(1), Αργυρού 2, Τζίμπο, Κανταρά 6, Μπαλλά, Ψυχογυιού 21(1), Μοσχοπούλου 12(1), Καββαδία, Λογοθέτη, Σταματέλου, Βουκελάτου.