Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την ασφαλτόστρωση στον Άγιο Μηνά, πλημμύρησε σήμερα το μεσημέρι η περιοχή του Άγιου Μηνά με νερά. Υπερχείλισε το φρεάτιο και καταστηματάρχες αλλά και όσοι βρισκόταν στο σημείο ανησύχησαν για κάποια σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Λευκάδας, κος Γρηγόρης Γκογκάκης βρισκόταν εκείνη την ώρα στον Άγιο Μηνά και ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης-Αποχέτευσης, κο Κων. Σέρβο. Αμέσως έφτασε στο σημείο συνεργείο του Δήμου μαζί με τον Δήμαρχο Λευκάδας κο Κ. Δρακονταειδή, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Προϊστάμενο Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λευκάδας κο Σπύρο Αρέθα. Η αστυνομία απέκλισε την περιοχή, ώστε να μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη. Και ενώ όλοι ανησυχούσαν μήπως οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο δίκτυο, μετά την άντληση του νερού αποδείχθηκε ότι η βλάβη δεν ήταν σοβαρή. Είχε μπλοκάρει το σύστημα εξαερισμού του αγωγού σε ένα σημείο, έτσι άμεσα λύθηκε το πρόβλημα.

Γενικά πρέπει να πούμε πως τα πράγματα δεν δείχνουν πολύ αισιόδοξα όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης. ‘Οπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κος Σέρβος το πρωί για αρκετές ώρες είχαμε πάλι διακοπή νερού λόγω βλάβης στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας-Νυδρίου μπροστά από την Ξυλεία Σταύρακα. Τα προβλήματα γνωστά, χρειάζεται αντικατάσταση του δικτύου σε πολλά σημεία, χρήματα όμως δεν υπάρχουν για τις παρεμβάσεις. Το δίκτυο ύδρευσης μια ωρολογιακή “βόμβα” που κάποια στιγμή αν δεν την προλάβουμε θα εκραγεί…

Επί της ευκαιρίας θέσαμε στον Δήμαρχο Λευκάδας ερώτημα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος με τη στάση ΚΤΕΛ στον Άγιο Μηνά ώστε να αποσυμφορηθεί η όλη κατάσταση. Ο Δήμαρχος Λευκάδας μας επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση να μεταφερθεί η στάση. Μια δύσκολη διαδικασία, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένος να δώσει λύση.