Ένα ματς χωρίς γκολ χαρακτηρίζεται… άγευστο και ξεχνιέται πάρα πολύ εύκολα. Άλλωστε το γκολ είναι αυτό που κάνει όμορφο ένα παιχνίδι και δίνει την χαρά σε όσους το παρακολουθούν. Αυτοί που αγωνίζονται περισσότερο για την… πεμπτουσία του αθλήματος, είναι σαφώς όσοι έχουν ρόλους από την μέση του αγωνιστικού χώρου και προς την αντίπαλη περιοχή. Βέβαια, αυτό που δίνει “τρίποντα” και ξεχωρίζει τις ομάδες, το γκολ δηλαδή, είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση. Οι πέντε ομάδες της Λευκάδας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας έχουν σημειώσει 117 γκολ, τα οποία (με εξαίρεση τα τρία του Τηλυκράτη στο κερδισμένο στα “χαρτιά” ματς με τα Παλιάμπελα), έχουν σημειώσει 40 παίκτες.

Γιώργος Ορφανός

Γιώργος Ορφανός

Παλλευκάδιος (31 βαθμούς, 36 γκολ)
Οι μισοί παίκτες (13) από το ρόστερ του Παλλευκάδιου έχουν βρει δίχτυα. Δύο όμως είναι αυτοί που μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Πρόκειται για τον Γιώργο Ορφανό που έχει σημειώσει επτά γκολ, αλλά και τον Νίκο Πετούση, που βρήκε δίχτυα επίσης επτά φορές.
Οι 13 σκόρερ είναι οι εξής:
Γιώργος Ορφανός με 7
Νίκος Πετούσης με 7
Μπάμπης (Ζώη) Κοκόλης με 4
Λεντιόν Μπαλή με 3
Μπάμπης (Σπύρου) Κοκόλης με 3
Λάμπρος Καταγής με 3
Τίμος Καλογέρης με 2
Γιάννης Γεωργάκης με 1
Σπύρος Θεράπος με 1
Κώστας Φωτεινός με 1
Δήμος Φλούδας με 1
Λάμπρος Φέτσης με 1
Βασίλης Βλάχος με 1
Ο Παλλευκάδιος έχει και ένα υπέρ του αυτογκόλ στο ματς με την Σινώπη.

Παύλος Μακρυγιάννης

Παύλος Μακρυγιάννης

Τηλυκράτης (29 βαθμοί, 35 γκολ)
Πρώτος σκόρερ του Τηλυκράτη είναι ο Παύλος Μακρυγιάννης, ο οποίος ξεκίνησε με πέντε γκολ στο πρώτο του ματς με την φανέλα της λευκαδίτικης ομάδας, ενώ τώρα, μία αγωνιστική πριν την λήξη του πρώτου γύρου, έχει φτάσει στα 12. Από τους συνολικά οκτώ παίκτες που έχουν πετύχει τα γκολ της ομάδας του Πάνου Πολίτη, δεύτερος στον σχετικό πίνακα είναι ο Σταύρος Καλογερής που έχει σημειώσει οκτώ τέρματα. Τρία από τα 35 γκολ δεν έχουν χρεωθεί σε παίκτες, αφού είναι αυτά από το ματς με τα Παλιάμπελα που δεν έγινε ποτέ.
Οι οκτώ σκόρερ του Τηλυκράτη είναι οι εξής:
Παύλος Μακρυγιάννης με 12
Σταύρος Καλογερής με 8
Θοδωρής Περιστέρης με 5
Ανδρέας Κτενάς με 2
Δημήτρης Παπαδόπουλος με 2
Μπάμπης Βάλβης με 1
Γιώργος Ρεκατσίνας με 1
Άρης Βλάχος με 1

Γιώργος Σταύρου

Γιώργος Σταύρου

Απόλλων ΝΛ (15 βαθμοί, 19 γκολ)
Η ομάδα της Νότιας Λευκάδας που προήλθε από την συγχώνευση Α.Ο. Σύβρου και Δόξας Βασιλικής, έχει καταφέρει σε 14 ματς να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 19 φορές. Πρώτος σκόρερ είναι ο Γιώργος Σταύρου με έξι γκολ, ενώ έχουν πανηγυρίσει την επίτευξη τέρματος, επτά ακόμη παίκτες του Τάκη Μεϊντάνη.
Οι οκτώ παίκτες που έχουν σκοράρει είναι οι εξής:
Γιώργος Σταύρου με 6
Στάθης Κούρτης με 4
Αν. Χότζα με 4
Σαμ Κατωπόδης με 1
Νίκος Σκληρός με 1
Λεωνίδας Καλδάνης με 1
Δημήτρης Μεϊντάνης με 1
Χρήστος Παπαδήμας με 1

Στράτος Γαζής

Στράτος Γαζής

ΠΑΣ Σφακιώτες (12 βαθμοί, 20 γκολ)
Στον ΠΑΣ έχουν πανηγυρίσει 20 γκολ. Έξι είναι αυτοί οι παίκτες που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες με τα γκολ τους, ωστόσο το άσχημο στην περίπτωση της ομάδας του Βαγγέλη Μάλφα είναι ότι ο πρώτος σκόρερ, ο Στράτος Γαζής που έχει σημειώσει οκτώ γκολ, φοράει πλέον άλλη φανέλα. Έτσι καλούνται οι υπόλοιποι που ακολουθούν, αλλά και όσοι δεν έχουν βοηθήσει στον τομέα του σκοραρίσματος, να αναλάβουν δράση στην συνέχεια.
Οι έξι σκόρερ του ΠΑΣ είναι οι εξής:
Στράτος Γαζής με 8
Γιώργος Κτενάς με 4
Στάθης Ζάτσε με 3
Γιάννης Βακουφτσής με 2
Γιώργος Δασκαλάκης με 1
Πασχάλης Κάλλιας με 1
Ο ΠΑΣ έχει και ένα υπέρ του αυτογκόλ στο ματς με την Πάργα.

Έρβις Σκέμπη

Έρβις Σκέμπη

Α.Ο. Καρυάς (2 βαθμοί, 7 γκολ)
Δύσκολη υπόθεση το γκολ για τον Α.Ο. Καρυάς, που έχει πετύχει επτά σε 14 ματς. Τέσσερις παίκτες έχουν σημειώσει από ένα, ενώ αυτός που έχει ξεχωρίσει είναι ο Έρβις Σκέμπη, ο οποίος έχει πετύχει τα τρία από τα επτά γκολ της ομάδας του.
Οι πέντε παίκτες της Καρυάς που έχουν σκοράρει είναι οι εξής:
Έρβις Σκέμπη με 3
Πάνος Χαλκιόπουλος με 1
Σπύρος Χαλκιόπουλος με 1
Θωμάς Σάντας με 1
Γιάννης Βεργίνης με 1